Tour 2011
Esports 03/07/2011

Alberto Contador salva una contrarellotge per equips que s'emporta Garmin

L'equip Garmin-Cérvelo col·loca a Thor Hushovd com a líder del Tour de França gràcies al triomf parcial, i Contador minimitza pèrdues

Albert Rabadan
2 min
L'equip Garmin, amb Thor Hushovd amb el mallot de topos, durant la contrarrellotge.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Tot i els mals presagis que semblava portar el fet de sortir en primer moment, Alberto Contador ha limitat les seves pèrdues gràcies a que el seu equip, Saxo Bank, ha perdut menys de mig minut respecte l'equip guanyador, el Garmin-Cérvelo. El grup del patrocinador danès ha entrat tan sols amb els cinc corredors necessaris a meta (els espanyols Benjamín Noval, Dani Navarro i Jesús Hernández han cedit bastant abans), però el temps marcat ha estat força bo.

Només el Rabobank de Robert Gesink superava el temps dels de Bjarne Riis abans d'arribar el torn dels equips amb més potencial rodador, que tot i així no han acabat sent tan superiors a l'equip de Contador com podia semblar, també ajudat per una distància raonablement curta com són els 23 km d'avui. Garmin-Cérvelo, el primer d'aquest grup, ha sembrat dubtes en entrar amb sis corredors, però ningú els ha pogut superar. No ha ha fet l'Sky de Bradley Wiggins, en què el català Juan Antonio Flecha ha entrat en el grup de cinc que marcava temps firmant una contrarellotge molt sòlida, ni tan sols els favorits d'HTC-Highroad, que han començat accidentats amb una caiguda de Bernhard Eisel.

Així doncs, han estat els equips amb aspiracions qui més s'han apropat a l'equip de Jonathan Vaughters per la victòria d'etapa. El Leopard-Trek dels germans Schleck ha firmat uns temps intermitjos lleugerament inferior als esperats i tan sols uns últims quilòmetres estel·lars de Fabian Cancellara els han tornat a situar competitius, i el BMC de Cadel Evans -que no ha aconseguit el liderat davant Thor Hushovd per un sol segon- ha donat la sorpresa amb una segona plaça final.

Tour de França, segona etapa (Les Essarts, 23km, CRE):

1r Garmin-Cérvelo 24'48”

2n Sky a 4”

3r BMC a 4”

4t Leopard-Trek a 5”

5è HTC-Highroad a 5”

6è RadioShack a 10”

7è Rabobank a 12”

8è Saxo Bank a 28”

9è Astana a 32”

10è Omega Pharma-Lotto a 39”

Classificació general provisional:

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 5h06'25”

2n David Millar (Garmin-Cérvelo) m.t.

3r Cadel Evans (BMC) a 1”

4t Geraint Thomas (Sky) a 4”

5è Linus Gerdemann (Leopard-Trek) a 4” (…)

10è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 4”

75è Alberto Contador (Saxo Bank) a 1'42”

100è Juan Antonio Flecha (Sky) a 2'34”

stats