Ciclisme - Tour de França
Esports 29/06/2011

Tots els equips confirmats pel Tour de França

A tres dies de començar el Tour de França, els 22 equips participants ja han anunciat els seus nou homes

Albert Rabadan
2 min
Alberto Contador celebra el triomf en l'edició de l'any passat.

BarcelonaAmb un acte presentat aquest matí a la Telefónica Flagship Store de Madrid, l'equip Movistar ha estat l'últim a anunciar els nou homes que emprendran la sortida al Tour de França. L'equip d'Eusebio Unzue, que haurà de sobreposar-se a la tràgica absència del vallenc Xavi Tondo, buscarà els triomfs d'etapa amb els ràpids Fran Ventoso i el recentment coronat campió d'Espanya José Joaquín Rojas.

Els acompanya un equip batallador on hi destaca el basc Beñat Intxausti, que va viure la mort de Tondo a Sierra Nevada i que vol dedicar-li el mallot blanc del millor jove (menors de 25 anys). L'altre equip amb llicència espanyola a la sortida, Euskaltel-Euskadi, centrarà les seves opcions en l'asturià Samuel Sánchez, que l'any passat es va quedar a un pas del podi final.

Contador, amb homes de confiança per revalidar el títol

Alberto Contador (Saxo Bank) comptarà amb un equip de confiança que inclou a Dani Navarro, Jesús Hernández i Richie Porte -que van córrer amb ell al Giro d'Itàlia-, així com Benjamín Noval, i els seus nous companys d'equip Nicki i Chris Anker Sorensen. Probablement més potent sigui el Leopard-Trek d'Andy Schleck, on hi són el seu germà Fränk, Fabian Cancellara, Jens Voigt, Jakob Fuglsang i més experimentats gregaris.

RadioShack, amb un equip veterà però obert, és qui tindrà més alternatives amb quatre líders (Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Chris Horner i Janez Brajkovic), mentre que Robert Gesink (Rabobank), Cadel Evans (BMC), Jurgen van den Broeck (Omega Pharma-Lotto), Bradley Wiggins (Sky) o Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) sí que són les cartes clares a jugar per cadascun dels seus respectius equips.

Juan Antonio Flecha (Sky), serà l'únic català a la sortida de la prova reina del calendari ciclista.

stats