Vuelta a Espanya
Esports 25/08/2011

Una jugada magistral de Liquigas dóna a Peter Sagan la seva primera victòria a la Vuelta

El potent eslovac ha marxat amb quatre companys d'equip al descens del port de segona, entre ells Nibali, i ha superat Pablo Lastras a l'esprint

Albert Rabadan
2 min
Peter Sagan.

BarcelonaLa Vuelta a Espanya continua jugant-se pels moviments d'equips durant la primera setmana. Si els dies anteriors, acabats en alt, Katiuixa havia tingut la paella pel mànec, el Liquigas-Cannondale ha aprofitat l'habilitat dels seus corredors en l'arribada de la cinquena etapa a Còrdova, amb la meta després del descens d'un port de segona, en què han aprofitat per fer pujar Vincenzo Nibali fins el tercer lloc a la general.

Després de l'ascens al Alto del Catorce por Ciento, que es coronava a uns 20 quilòmetres per acabar l'etapa, han pres alguns segons tant David Moncutié (Cofidis) com l'alemany Tony Martin (HTC-Highroad), a qui s'han sumat després David De la Fuente (Geox-TMC) i el belga Kevin Seeldraeyers (Quick Step), però el ritme de l'equip Leopard-Trek, que intentava eliminar esprintadors purs en favor de Daniele Bennati, i de Liquigas-Cannondale, ha afavorit que els atrapessin.

El moviment més important s'ha vist en el descens, molt tècnic, en què l'equip italià del guanyador de l'any passat ha creat el pànic després d'un nou atac de Pablo Lastras (Movistar). El guanyador de la tercera etapa ha marxat amb Eros Capecchi i Valerio Agnoli, que treballaven pel mateix Nibali i l'eslovac Peter Sagan, màxim favorit a l'esprint. En un principi han intentat despistar perquè el sicilià fos qui guanyés l'etapa i s'endugués així 20 segons de bonificació, però els moviments de Lastras han fet que deixessin el parcial pel ràpid Sagan.

Un atent Joaquim Rodríguez ha sabut gestionar aquesta complicada situació i ha entrat al primer grup a 17 segons del guanyador mentre la resta de favorits ho feien sis segons més tard, però no ha pogut evitar perdre la tercera plaça a la general provisional.

Vuelta a Espanya, sisena etapa (Úbeda-Còrdova, 193,4km):

1r Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) 4h38'22”

2n Pablo Lastras (Movistar) m.t.

3r Valerio Agnoli (Liquigas-Cannondale) m.t.

4t Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) m.t.

5è Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) a 3”

(…) 7è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 17”

61è Alberto Losada (Katiuixa) a 1'04”

120è Josep Jufré (Astana) a 14'22”

Classificació general provisional:

1r Sylvain Chavanel (Quick Step) 22h41'13”

2n Dani Moreno (Katiuixa) a 15”

3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 16”

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 23”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 25”

(…) 39è Alberto Losada (Katiuixa) a 5'49”

114è Josep Jufré (Astana) a 46'21”

stats