Ciclisme
Esports 10/03/2012

Les escapades triomfen abans de la cronoescalada decisiva de la París-Niça

Luis León Sánchez (Rabobank) i Thomas De Gendt (Vacansoleil) guanyen les dues etapes prèvies a la defensa del lideratge de Wiggins aquest diumenge

Albert Rabadan
2 min
De Gendt durant l'etapa

BarcelonaDesprés de les poques diferències fetes a l'arribada a Mende, hi ha hagut treva entre els millor col·locats per guanyar la general de la París-Niça, entre els quals tan sols ha quedat eliminat Levi Leipheimer, que aquest dissabte ha patit un calvari de caigudes. Dues escapades han estat les protagonistes els dies previs a la cronoescalada final al Col d'Eze que decidirà el guanyador final.

El murcià Luis León Sánchez (Rabobank) es va emportar l'etapa de divendres, menys dura, en què es va servir del seu ingeni i de la força del veterà Jens Voigt (RadioShack-Nissan), l'únic dels escapats que va aguantar amb ell als darrers quilòmetres, per mantenir el pols amb el pilot i superar l'alemany en un ajustat esprint. En canvi, l'escapada camí de Niça s'ha vist clar que arribaria molt abans.

Dos bons corredors com Rein Taaramäe (Cofidis) i Thomas De Gendt (Vacansoleil) han aconseguit ràpidament més de 10 minuts d'avantatge, i a la pujada al Col de Vence, on Xavi Tondo va donar forma a la seva victòria d'etapa l'any 2010, el belga de Vacansoleil ha deixat enrere l'estonià i ha començat una lluita en solitari fins a meta. D'aquesta manera, és la tercera victòria de l'equip holandès després de les de Larsson i Westra.

Per la seva banda, el Purito Rodríguez (Katiuixa) s'ha col·locat novè a la general de la Tirrena-Adriàtica en arribar dins els deu primers a la dura arribada a Chieti, on Peter Sagan (Liquigas) ha estat el més fort. El català es troba ara a 35 segons del líder, Chris Horner, i té demà amb l'arriabda al port de Prati di Tivo un bon escenari on millorar la seva posició.

París-Niça, setena etapa (Sisteron – Niça, 219,5 km):

1r Thomas De Gendt (Vacansoleil) 5h11'48"

2n Rein Taaramäe (Cofidis) a 6'18"

3r John Degenkolb (Poroject 1t4i) a 9'24"

4t Greg Henderson (Lotto-Belisol) a 9'24"

5è Thor Hushovd (BMC) a 9'24"

(...)

9è Xavier Florencio (Katusha) a 9'24"

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 27h53'04"

2n Lieuwe Westra (Vacansoleil) a 6"

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 18"

4t Simon Spilak (Katusha) a 37"

5è Tejay Van Garderen (BMC) a 39"

(...)

32è Xavier Florencio (Katusha) a 6'07"

stats