Tour 2011
Esports 14/07/2011

Tourmalet i Luz-Ardiden estrenaran l'alta muntanya al Tour de França

Els dos ports fora de categoria (HC) dels Pirineus formaran el primer encadenat muntanyós de consideració d'aquesta edició de la prova francesa

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaArriba l'alta muntanya al Tour de França 2011. Començaran els Pirineus enmig de la segona setmana i no precisament amb una etapa d'adaptació, sinó amb una recorregut veritablement dur. La dotzena etapa constarà dels 211 quilòmetres que separen Cugnaux i l'estació d'esquí de Luz-Ardiden, i tindrà els tres ports de muntanya més durs que s'han trobat fins ara aquest any a la ronda francesa.

Passaran més de 130 quilòmetres abans no comencin els desnivells positius, però ho faran amb el primer port de primera categoria, la Hourquette d'Ancizan (9,9 km al 7,5%), que ja començarà a donar les primeres pistes de les sensacions de cadascú. Un cop baixin fins a Saint-Marie-de-Campan començaran un encadenat veritablement temible format per l'històric Tourmalet (17,1 km al 7,3%) i l'estació de Luz-Ardiden (13,3 km al 7,4%).

Aquesta serà la vuitena vegada que el Tour acaba una etapa a Luz-Ardiden i la cinquena en què s'hi arribarà després de passar pel Tourmalet. Aquest any Thomas Voeckler (Europcar) defensarà el liderat i Alberto Contador (Saxo Bank), guanyador de tres Tours de França, té aproximadament un minut i mig de desavantatge respcte als seus principals competidors, els germans Schleck i Cadel Evans.

stats