CICLISME
Esports 07/02/2012

La premsa francesa, "sorpresa" i "alleujada" per la condemna a Contador

"Contador, molt desposseït" i "Sanció sagnant per a Contador", els titulars de portada de 'L'Équipe' i 'Libération'

Efe
2 min
Portada de 'L'Équipe' del 7 de febrer del 2012.

ParísLa premsa francesa ha mostrat aquest dimarts la seva "sorpresa" per la suspensió de dos anys imposada al ciclista Alberto Contador per dopatge, i a la vegada ha dit que està "alleujada" per un cas que ha durat "massa temps".

"El Tribunal d'Arbitratge Esportiu va provocar sorpresa en imposar dos anys de suspensió a Alberto Contador. Però estava obligat a aplicar el reglament", indica l'esportiu 'L'Équipe', que a la portada destaca una imatge del ciclista sota el titular "Contador, molt desposseït".

El diari considera la sentència "implacable" perquè "les proves es mantenen impalpables", però la considera "una mostra de la determinació de les instàncies internacionals" que sona "com una abolició dels privilegis".

'L'Équipe' considera els arguments del TAS "febles" i basats en una hipòtesi, no en fets provats, però els veu també com "una advertència" a tot el gran grup i com una mostra que les instàncies esportives "han canviat el rumb" en la lluita contra el dopatge.

'Le Figaro' també es mostra sorprès per un veredicte que ha sortit "malgrat que la clemència semblava, des de feia diverses setmanes, que s'obria camí". El diari conservador mostra que la resolució del TAS s'ha produït malgrat el miler de proves "aportades per una bateria de prestigiosos advocats".

"Sanció sagnant per a Contador", titula 'Libération', que ironitza amb el fet que la sentència del TAS "deixa fora de perill el sector boví espanyol", ja que no creu la tesi del filet contaminat amb clenbuterol.

El popular 'Le Parisien', que també destaca l'assumpte a la seva portada, considera que la decisió el TAS "té dures conseqüències per al ciclisme" i, en particular, per al Tour de França. El rotatiu indica que des de 1996 tots els guanyadors de la ronda francesa han tingut algun problema amb el dopatge amb excepció de Carlos Sastre, vencedor el 2010, i Cadel Evans, al capdamunt del pòdium de l'any passat.

La condemna a Contador és "un cop dur per al Tour", segons el diari, perquè la cursa "obté el seu crèdit de la presència dels millors ciclistes" i "Contador, malgrat el judici del TAS, pot seguir sent considerat com el millor campió en exercici".

stats