Ciclisme
Esports 18/04/2012

Joaquim Rodríguez s'estrena a les grans clàssiques amb un gran triomf a la Fletxa Valona

El ciclista català de Katiuixa ha estat el més fort al mur d'Huy i ha arribat en solitari per davant del vencedor de la Volta Michael Albasini i del local Philippe Gilbert

Albert Rabadan
1 min
Joaquim Rodríguez

BarcelonaEl català Joaquim Rodríguez ha aconseguit imposar-se d'una vegada per totes a una gran clàssica del ciclisme. El de Katiuixa portava dos anys seguits acabant segon a la Fletxa Valona (rere Cadel Evans i Philippe Gilbert, respectivament), i el 2012 ha estat el bo per fer valdre la seva explosivitat en un final fet a les seves característiques.

El mur d'Huy (1,3km al 9,3% de desnivell mitjà, amb trams de més del 20%) és el punt decisiu d'aquesta clàssica belga, la segona de la triologia de les Ardenes després de l'Amstel Gold Race. El Purito no es va trobar en les seves millors condicions el diumenge passat, però a la Fletxa Valona s'ha alçat amb la victòria amb un atac d'experiència a uns 400m per l'arribada que ningú ha pogut seguir.

Al podi l'han acompanyat el guanyador de la Volta a Catalunya Michael Albasini (GreenEdge) i el vencedor de l'any passat, el való Philippe Gilbert (BMC), que ha començat l'any més fluix que mai però s'està recuperant per poder estar al 100% aquest diumenge a la Lieja-Bastogne-Lieja, prova en què Joaquim Rodríguez també va ser segon i buscarà la victòria.

Aquest any, el català ja duia una victòria d'etapa a la Tirrena-Adriàtica i dos a la Volta al País Basc, on va ser segon a la general.

stats