Ciclisme
Esports 06/02/2012

Empat tècnic en la resolució de casos de dopatge per clenbuterol a l'esport

Des de 1993 diferents esportistes s'han vist involucrats en casos de dopatge per clenbuterol. Dels set més coneguts, quatre van acabar amb sanció i tres amb absolucions

Efe
1 min

BarcelonaEl cas del ciclista espanyol Alberto Contador, que ha sigut sancionat dos anys pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per donar positiu per clenbuterol, compta amb diversos antecedents, resolts uns a favor de l'esportista i altres en contra.

2004: El tennista argentí Mariano Puerta va estar inactiu 9 mesos per donar positiu en clenbuterol.

2008: El ciclista italià Alesandro Petacchi va ser castigat pel TAS amb un any per un positiu de salbutamol, fàrmac del mateix grup que el clenbuterol.

2009: Durant els Mundials de Berlín 2009 el marroquí Jamal Chabtí va donar positiu i va ser castigat tres anys.

Novembre 2009: L'atleta espanyola Josephine Onyia dóna positiu en clenbuterol i és sancionada pel TAS, amb dos anys de suspensió.

Abril 2010: El ciclista Philip Nielsen va donar positiu, durant la Volta a Mèxic, per clenbuterol. El març de 2011 la Comissió Antidopatge danesa el va exculpar d'intencionalitat.

Agost 2010: El tennista alemany Dimitry Ovtcharov, acusat per un cas positiu de clenbuterol. A primers de febrer del 2011 és absolt.

Juny 2011: Cinc futbolistes mexicans donen positiu per clenbuterol, en un control previ a la Copa Or de la Concacaf. Finalment la Federació Mexicana no els va sancionar, ja que es van revelar uns problemes de salut per la presència de carn contaminada amb clenbuterol al país.

stats