Tour de França
Esports 10/02/2011

El director del Tour creu que Barcelona és "una candidatura magnífica"

Christian Prudhomme ha assegurat en un acte aquest matí a Barcelona que el Tour té molt present el record de les etapes del 2009 que també van tenir lloc a Catalunya

Redacció
2 min
Un grup de ciclistes roden durant la 3a etapa del Tour del Qatar.

BarcelonaEl director del Tour de França, Christian Prudhomme, ha assegurat que la candidatura de la ciutat de Barcelona per acollir la grand départ de la ronda francesa del 2014 és "magnífica" i ha deixat clar que l'organització té "molt en compte" el record de les dues etapes que van passar per la capital catalana el juliol del 2009.

"Quan parles de Barcelona es pensa en esport; és una ciutat on se'n respira, la seva candidatura és magnífica", ha declarat en una roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona, al costat de l'alcalde Jordi Hereu, abans de reunir-s'hi per intercanviar opinions sobre la candidatura.

Alhora, ha destacat el record del pas de la carrera ciclista en la sisena etapa de l'edició del 2009, tot i la pluja d'aquell dia. "El pas per Barcelona ens va recordar la sortida de Londres. La ciutat va ser tot felicitat perquè, aquí, a més de la presència de gent al carrer, els balcons eren plens de gent aplaudint", ha assenyalat.

Prudhomme ha confirmat que, a més de Barcelona, també tenen altres candidatures per celebrar la sortida del Tour del 2014, com Florència (Itàlia), Utrecht (Holanda), Salzburg (Àustria), cinc ciutats franceses i una per confirmar d'Escòcia i Qatar. "És una base essencial que no hem oblidat. Estem orgullosos que Barcelona sigui candidata a la sortida", ha sentenciat el director de la Grande Boucle.

En el mateix sentit, l'alcalde Hereu ha explicat les tres raons per les quals la ciutat presenta candidatura de sortida al tercer certamen esportiu més important del món. "Per la tradició ciclista de la ciutat, per ser un acte d'europeisme i per l'impacte mundial que produeix", ha argumentat.

"Esperem signar el contracte com més aviat millor perquè creiem profundament en la candidatura i estem convençuts que ens la concediran; a més, ens avala l'experiència del 2009", ha declarat confiat en les seves opcions, tot i que encara no s'ha fet pública la gran sortida del 2013.

Si, finalment, la Ciutat Comtal fos escollida, seria la quarta visita de la volta francesa. El 1957 s'hi va disputar la quinzena etapa, el 1965 Barcelona va ser protagonista de la tercera escapada més llarga de la història del Tour –protagonitzada per José Pérez Francés i amb victòria amb 4 minuts i 23 segons d'avantatge– i, finalment, el 2009, quan 250.000 persones van rebre la històrica carrera en la sisena etapa i s'hi va fer la sortida de la setena, amb final a Andorra.

stats