Tour 2011
Esports 08/07/2011

Sky s'haurà de reqüestionar el Tour amb l'absència de Wiggins

L'equip de Juan Antonio Flecha, amb un segon líder poc sòlid com Rigoberto Urán, haurà de canviar d'objectius i pensar en les etapes

Albert Rabadan
2 min
Flecha tenia el seu Tour orientat en la feina per Bradley Wiggins

BarcelonaL'equip Sky tenia clar que arribava al Tour de França amb l'objectiu de fer història i convertir a Bradley Wiggins en el primer britànic de la història a pujar al podi dels Camps Elisis. El vigent campió olímpic de persecució individual i per equips es va quedar a un sol pas d'aconseguir-ho l'any 2009, on va ser quart, i després de fracassar l'any passat -ja amb un equip plenament per ell al conjunt del seu mentor Dave Brailsford- arribava enguany en el millor moment de forma de la seva vida, guanyant el prestigiós Critèrium de Dauphiné el passat juny.

Salvar la primera setmana era el primer objectiu abans d'arribar l'alta muntanya. Una tercera plaça a la contrarellotge per equips era un resultat més que satisfactori per afrontar amb més tranquil·litat una setmana traïdora fins arribar les trampes del Massís Central, i han estat les caigudes les que han truncat el somni britànic. Una caiguda a la setena etapa ha deixat a Wiggins, vestit amb el blanc de campió britànic, amb notable dolor per una fractura de clavícula al marge de la carretera, fins que ha vist que no podia continuar.

Tots els companys que l'havien esperat per intentar recuperar-lo per si podia tornar a pujar a la bicicleta han perdut més de 3 minuts a la línia d'arribada, cosa que descarta al colombià Rigoberto Urán, una esperança prop de convertir-se en realitat, per ser l'alternativa a fer una bona general. Per tant, Juan Antonio Flecha i la resta de l'equip hauran de centrar les seves opcions a brillar en aquest Tour de França en la lluita per les victòries d'etapa, que ja van encetar ahir amb el primer triomf a la Grande Boucle a la curta història de l'equip: el d'Edvald Boasson Hagen.

Flecha té les seves millors armes a les escapades, que ja li van donar la seva única victòria a la ronda francesa l'any 2003 camí Tolosa, tot i que també haurà de treballar en les poques arribades massives que queden pel ràpid Ben Swift. Totes les alternatives són bones per refer-se de l'absència de Wiggins.

stats