Copa del Món
Esports 16/10/2011

Els All Blacks escombren els australians (20-6) i jugaran la “seva” final

Els All Blacks s'han revenjat del triomf Wallabie a la passada edició del Tres Nacions i no han deixat cap opció al rival al llarg dels vuitanta minuts

Ferran Vital
3 min
Cruden placa Cooper.

BarcelonaUna semifinal d'una Copa del Món de rugbi ja és un partit molt dur. Però si a més a més aquesta semifinal és entre les dues principals potències mundials d'aquest esport i màxims rivals, la cosa ja pren proporcions gairebé descomunals. Nova Zelanda i Austràlia s'enfrontaven a l'estadi Eden Park d'Auckland en la final anticipada d'aquesta Copa del Món. Els Wallabies australians jugaven a casa de l'etern rival amb la motivació extra de fer-los fora del "seu" mundial. Per la seva banda, els All Blacks jugaven amb la pressió d'haver de guanyar com fos per ser presents a la gran final de la setmana vinent si no volien passar a la història com els homes que van fracassar a la Copa del Món que Nova Zelanda va hostatjar com a local.

Els All Blacks arribaven al partit amb un mig del camp de circumstàncies, amb un Richie McCaw amb una fractura al peu dret, un Piri Weepu que no acabava de convèncer al mig de melé i un Aaron Cruden (nebot del tècnic de la Santboiana Bruce Hemara) que sortia de titular en una semifinal de la Copa del Món després d'haver estat cridat d'urgència per les lesions de Dan Carter i Colin Slade. Per acabar-ho d'adobar, l'arrier Muliaina estava fora del quinze inicial per una inoportuna lesió, i el seu lloc l'ocupava el tres quarts ala Israel Dagg.

Per la seva banda, els Wallabies arribaven al partit amb tots els seus efectius però generant certs dubtes sobre el seu estat i el seu nivell de joc. Després d'una primera fase irregular (amb derrota contra Irlanda inclosa), els Wallabies van eliminar (de forma gens ortodoxa) els vigents campions, els Springboks sud-africans, en un partit on no van ser superiors al seu rival.

El partit ha començat amb una Nova Zelanda que ha anat a per totes des del xut inicial. Els All Blacks han generat espais gràcies a una conducció de l'oval a una velocitat estratosfèrica, a penetrar en fases obertes i dinàmiques i a acompanyar el portador de la pilota amb dos o tres companys prou forts i ràpids com per garantir continuïtat i fluïdesa en les jugades ofensives. Fruit de l'empenta ofensiva local, els neozelandesos han anotat el seu primer (i únic assaig de tot el partit) mitjançant el centre Ma'Nonu al minut sis de joc, que l'irregular Piri Weepu no ha convertit.

Els All Blacks han continuat pressionant la sortida de l'oval wallabie tallant les línies de connexió entre Radike Samo, Will Genia i Quade Cooper i frenant en la mesura del possible les penetracions per banda de Digby Ioane. Els All Blacks encara han pogut anotar tres punts més gràcies al xut de càstig transformat (aquest cop, sí) per Piri Weepu.

La reacció wallabie ha anat acompanyada del peu de James O'Connor, que ha anotat un cop de càstig i ha retallat les distàncies tres punts, deixant el marcador en un clar 8 a 3 pels neozelandesos. La reacció wallabie ha estat un miratge, ja que pocs minuts després Aaron Cruden ha mostrat tota la seva classe i ha tallat les opcions de remuntada aussie en anotar un gran xut de drop de trenta metres. A partir d'aquest punt, Austràlia ha hagut d'estirar les seves línees buscant un assaig que els fiqués al partit, però els neozelandesos han tancat totes les escletxes defensives de la seva formació i han impossibilitat l'atac wallabie. Únicament Quade Cooper, enemic públic número u dels neozelandesos, ha pogut anotar (gràcies a una bona dosi d'orgull personal) mitjançant un drop de manual poc abans del descans, immediatament contestat per un cop de càstig transformat per Piri Weepu al fil del descans. A la mitja part s'hi arribava amb un clar 6 a 14 pels All Blacks.

El segon temps ha començat amb una Austràlia una mica més valenta, que s'ha anat diluint al llarg del segon temps, rendida davant la superioritat del plantejament dels All Blacks. Als tres minuts de la represa un cop de càstig transformat per Piri Weepu ha augmentat la distància al marcador fins al 6 a 17 pels locals.

stats