ATLETISME
Esports 30/12/2010

L'entrenador Manuel Pascua admet davant la Guàrdia Civil un pla per dopar atletes

Tenia una llibreta on apuntava les dates i unes sigles corresponents als esportistes

Redacció
1 min
Reyes Estévez

BarcelonaSegons informa El País, l'entrenador Manuel Pascua ha admès davant la Guàrdia Civil un pla per dopar diferents atletes estatals, entre ells Nuria Fernández i el català Reyes Estévez. Quan la Guàrdia Civil va practicar el registre a casa seva, va trobar-hi un calendari amb dates marcades amb una "x" i diferents sigles. En ser interrogat al respecte, Pascua va admetre que "cada foli correspon a la planificació de dopatge per a cada tipus de prova d'atletisme, dirigit als atletes que ell entrenava". Fonts properes al procés judicial, però, han admès que de ben segur Pascua negarà aquestes informacions davant del jutge.

Les sigles correspondrien a diferents atletes: A15 seria Nuria Fernández; B15-30, Reyes Estévez; A1, Digna Luz, i B8B, Eugenio Barrios. La Guàrdia Civil tenia molta informació perquè havia interceptat molts SMS i trucades de Pascua amb atletes residents a la residència Blume.

Entre les trucades interceptades n'hi hauria una del fondista Herzog, que volia aconseguir EPO. Pascua, però, va advertir a l'atleta que l'EPO donava positiu i va aconsellar-li "dopatge sanguini", i li va facilitar el contacte de l'exciclista de bicicleta de muntanya Alberto León, un dels pesos pesants de la trama.

stats