Operació Galgo
Esports 10/12/2010

David Cal: "Aquests casos de dopatge acaben esquitxant tothom"

El campió olímpic de piragüisme a Atenes 2004 i subcampió a Pequín 2008, confia que l'operació Galgo resolgui de forma justa qui és innocent i qui culpable

Redacció
1 min

MadridDavid Cal ha parlat davant els mitjans durant l'acte en què li han fet entrega de la medalla d'or al mèrit piragüístic a la seu del Consell Superior d'Esports a Madrid, i ha lamentat "el dany que fa a l'esport" els escàndols de dopatge com la recent operació Galgo. Segons l'esportista gallec, casos com aquest, "acaben esquitxant més enllà dels implicats". "És un tema complicat i difícil de controlar", ha dit sobre el dopatge. "Els esportistes passem molts controls durant l'any, alguns per sorpresa i d'altres en competició. Tot ho fem pensant que és útil per evitar el dopatge".

"Això fa molt de mal a l'esport perquè acaba englobant a l'esport en general. Quan surt algú i despunta i després surten aquests casos, es generen dubtes sobre la resta d'esportistes. És trist", ha reflexionat Cal. El palista ha desitjat que "qui hagi de ser castigat, ho sigui amb contundència". Per a tots aquells que acabin per no culpables, "serà un problema molt gran", referint-se a l'acusació i sospita que els marcarà a partir d'ara.

David Cal està preparant-se per a la propera cita olímpica de Londres 2012. Abans, però, haurà de certificar la seva classificació al Mundial que tindrà lloc a Hongria el proper estiu, on buscarà una de les primeres sis places.

stats