Gimnàstica
Esports 21/01/2011

Gervasio Deferr farà oficial la seva retirada de la gimnàstica dilluns en un homenatge del CSD

Ja fa temps que l'entorn de la gimnàstica esportiva intueix la decisió de l'atleta, que va proclamar-se campió olímpic de salt als Jocs de Sydney 2000 i Atenes 2004

Redacció
1 min
Gervasio Deferr, en una imatge d'arxiu. EFE

BarcelonaEl proper dilluns el Consell Superior de l'Esport (CSD) farà un homenatge a Gervasio Deferr per retirar de forma oficial el doble campió olímpic a l'edat de 30 anys. Està previst que participin en l'homenatge familiars, companys, tècnics i directius, i es comptarà amb la presència del secretari d'Estat Jaime Lissavetzky.

Gervasio Deferr va néixer a Premià de Mar un 7 de novembre del 1980. Fill d'emigrants argentins, des dels cinc anys va començar a practicar la gimnàstica. El 1997 tothom va quedar sorprès del seu setè lloc als Campionats del Món de Lausana en l'especialitat de mans lliures. També va ser important la medalla de plata al Campionat del Món de Tianjin, a la Xina, el 1999. Però l'èxit li va arribar en uns Jocs Olímpics, on va fer història aconseguint una puntuació de 9,712 punts en l'exercici de salt, que li va valer el primer or olímpic per a la gimnàstica espanyola.

Amb molts problemes de lesions i un positiu per consum de cànnabis, va fregar la retirada en el millor moment de la seva carrera, però va continuar lluitant. A Atenes, i també en la disciplina de salt, va revalidar el seu or a Sydney, i va millorar la puntuació: 9,737 punts.

A Pequín, el 2008, va aconseguir la medalla de plata en l'exercici de terra, la seva especialitat, amb una puntuació de 15,775. Va suposar la tercera medalla olímpica de Deferr.

stats