Handbol
Esports 04/09/2011

Barça i Atlètic de Madrid es disputen el primer títol oficial de la temporada

Els dos conjunts es veuran les cares a la final de la Supercopa d'Espanya d'handbol, que es disputarà al pavelló madrileny de Vistalegre (20.15 h)

Redacció
2 min
Jesper Noddesbo supera la defensa de Cupic.

BarcelonaEl Barça Intersport torna aquest diumenge a la competició per disputar la Supercopa d'Espanya d'handbol contra el BM Atlètic de Madrid (Vistalegre, 20.15 h). Serà el primer enfrontament oficial del nou conjunt matalasser, que ha heretat els drets federatius del Ciudad Real, i també la reedició de la final disputada el 1986 entre el Barça i el primer Atlètic de Madrid, que va acabar amb victòria madrilenya per 27-22.

Aquest diumenge no vestiran l'elàstica blanc-i-vermella al Palau de Vistalegre de Madrid mites com Lorenzo Rico o Cecilio Alonso, però sí alguns dels millors jugadors del panorama internacional, en una reedició de l'última final de la Lliga de Campions, que va coronar el Barcelona com el millor equip continental.

Com ja va passar aquest mes de maig passat a Colònia, és probable que siguin els petits detalls els que decideixin un partit entre dos conjunts que es coneixen a la perfecció, després de repartir-se la temporada passada –els blaugranes es van alçar amb la Lliga i la Copa d'Europa, mentre que l'Atlètic (sota el nom de Ciudad Real) va guanyar la Supercopa, la Copa del Rei i la Copa ASOBAL– tots els títols del calendari nacional i internacional.

Tornarà a ser el porter bosnià Danjel Saric, l'heroi del Lanxess Arena, la clau del triomf dels de Xavi Pascual? O en aquesta ocasió serà el matalasser Arpad Sterbik, el vencedor d'un duel en el que amb el permís del francès Thierry Omeyer estarà en joc el títol de millor porter mundial?

Encara que potser el protagonisme recaurà en algun dels nous fitxatges, com el gegant danès Nikolaj Markussen, amb qui l'Atlètic de Madrid confia superar la rocosa defensa blaugrana amb el seu poderós braç, una defensa culer més sòlida que mai després de l'arribada de Viren Morros, que s'enfrontarà per primera vegada als que fins l'any passat van ser els seus companys d 'equip.

No hem d'oblidar, però, "clàssics" com els extrems blaugrana Juanín García o Víctor Tomás, peces bàsiques en l'esquema de joc del Barcelona, de la mateixa manera que ho és en els plans d'Atlètic Julen Aguinagalde, elegit la campanya passada novament com a millor pivot de la Lliga ASOBAL.

Els jugadors arribaran a la final de la Supercopa en perfectes condicions, com ha quedat demostrat durant la pretemporada, en la que el Barcelona tan sols ha cedit un empat (24-24) davant el Chambery francès al torneig de Doboj, mentre que suma una única derrota (32-30) davant el Chekhovskie Medvedi rus al trofeu de Dessau.

Són arguments suficients perquè els organitzadors confiïn a omplir el Palau de Vistalegre i establir un nou rècord d'assistència a un partit d'handbol a Espanya que atorgui l'impuls decisiu al renascut Atlètic de Madrid i a una ASOBAL que espera que el reverdiment de la rivalitat Atlètic-Barça serveixi per revitalitzar la competició.

stats