Final a Quatre de la Lliga de Campions
Esports 27/05/2011

El Barça Borges vol tornar a regnar a Europa sis anys després

El Barça Borges té l'oportunitat aquest cap de setmana de sumar la vuitena Copa d'Europa de la seva història a Colònia

David R. Jover
2 min
Siarhei Rutenka.

BarcelonaA partir de les 15.15 hores d'aquest dissabte la màgia de la Champions d'handbol se cita a Colònia. Rhein Neckar, Barça Borges, Ciudad Real i Hamburg busquen succeir el Kiel en el palmarès. La secció d'handbol devora reptes, i després de la Lliga l'objectiu és tornar amb la Champions.

El Barça Borges té l'oportunitat aquest cap de setmana de sumar la vuitena Copa d'Europa de la seva història. Una temporada notable que, després de conquerir la Lliga Asobal, pot acabar sent excel·lent si es fa el doblet. Però s'ha de ser caut. Anar amb cura. No creure's el que tothom pensa, que són els favorits.

L'any passat es van quedar a un pas de vèncer (van perdre a la final contra el Kiel) però aquest any, tot i que els alemanys no hi siguin, sí que hi farà acte de presència el Ciudad Real, que només se'l podrà trobar a la gran final de diumenge si avui els de Xavi Pascual vencen el Rhein Neckar-Löwen, que els va fer la guitza a la segona fase: derrota al Palau i empat a Mannheim.

Cristian Ugalde, extrem esquerre del conjunt blaugrana, creu que els germànics són "molt perillosos amb els seus extrems" i que "posseeixen diversos jugadors capaços d'anotar des nou metres sense gaire complicació com Stefansson o Gensheimer", diu el barceloní.

Per Ugalde una de les claus serà "la defensa", ja que tots dos equips depenen d'ella per fer un bon paper. L'experiència de l'any passat, en què el Barça tenia el títol a tocar i el va deixar escapar en una mala segona part, està present a l'equip, segons Ugalde. "Ara som més equip que la temporada passada, hem millorat molt sobretot en l'aspecte psicològic", sentencia.

El seu company Siarhei Rutenka, que ja n'ha guanyat quatre –una amb Celje i tres amb el Ciudad Real–, té clar que per aconseguir la Champions una de les coses que no pot fallar és la concentració. "Hem d'estar concentrats durant seixanta minuts, perquè si estem bé la nostra defensa també ho serà i la porteria rebutjarà moltes pilotes", explica el lateral d'origen bielorús, que vol sumar la primera amb el Barça. Però no serà fàcil amb els rivals que se citen.

I és que Joan Cañellas, central del Ciudad Real, busca la seva primera Champions League, la que podria ser la quarta de l'entitat manxega. Tot i així, el jugador format a Granollers veu com a clar favorit el Barça Borges. "Aquest any han sigut molt superiors i arriben amb una dinàmica molt bona", diu Cañellas, que vol treure's pressió i diu que el segon màxim favorit és l'Hamburg, el seu rival aquest dissabte (18 hores).

A més, Cañellas creu que si el Barça Borges venç en el primer partit, ells ho tindran encara més complicat. "Com que el partit es juga a Alemanya, el públic veurà que és l'única opció d'evitar una final entre equips espanyols, i no sé fins a quin punt els pot interessar", sentencia un Cañellas que sap que una possible final contra el Barça "seria molt difícil" per la qualitat de l'equip blaugrana.

stats