Lliga Asobal
Esports 19/10/2011

El Barça Interesport es desfà del Valladolid gràcies a una gran segona part (32-23)

El Cuatro Rayas Valladolid, que arribava com a quart classificat, ha mantingut el pols a la primera part, però un inspirat Albert Rocas (8 gols) han fet la feina a la segona

BarcelonaEl Cuatro Rayas Valladolid només ha aguantat una part dins el partit en el duel contra el Barça Intersport al Palau (32-23). Tot i que el quart classificat a la Lliga li ha posat les coses complicades a la primera part als blaugrana, el gran ritme dels de Xavi Pascual ha sigut una llosa massa pesada a la segona.

Ja venia preparat el Barça per un partit clau davant un dels quatre grans equips de la ASOBAL, com havia recordat aquesta setmana el tècnic de l'equip català. Una primera prova de foc abans d'enfrontar dissabte a Zagreb al Croatia Osigurenje, amb qui es disputa el primer lloc del seu grup a la Lliga de Campions.

I així ha sigut com en l'arrencada del partit, els blaugrana es han topat amb un Cuatro Rayas disposat a donar la campanada i que ha pres la davantera al marcador amb un 1-2, oferint la sensació que els de Pascual no tindrien les coses fàcils.

Amb unes transicions endimoniades i un Serra especialment encertat a la meta en els primers compassos, el Barça no ha pogut capgirar el marcador fins passats els set minuts (3-2), i encara que s'ha mantingut per davant durant tot el primer temps, el Valladolid tot just s'ha desenganxat de tres gols de diferència.

La batalla s'ha jugat en els intestins de les defenses, amb Ángel Romero fent suar de valent a Nagy i Jernemyr i alliberant a un Cutura que ha marxat amb quatre gols al descans davant d'un Barça que ha encarat el túnel de vestidors amb una renda mínima d'un gol (14-13).

Davant la tercera millor defensa de la Lliga, el Barça amb prou feines ha aconseguit efectuar les seves habituals, i mortals, contraatacs. Les ofensives han sigut fatigoses i treballades en equip. Sarmiento ha tingut l'oportunitat d'aconseguir una diferència àmplia en el comptador, però Serra ha desfet fins a tres cara a cara.

Però de nou, com és habitual, els de Pascual han sigut un corró després del descans, gràcies al seu fons d'armari i un ritme de joc que resulta impossible per als altres mortals.

A la tornada de vestidors els blaugrana vencien d'un gol, diferència que s'ha anat engrandint gràcies a un Rocas en estat de gràcia (8 gols) i els míssils de Rutenka (7) i Nagy (6), fins a obrir una primera escletxa als deu minuts de la segona meitat (20-16).

Als deu minuts pel final ja havien imposat una renda de cinc, que han augmentat a set (28-21), a falta de cinc. El partit ja estava vist per a sentència. Un escull menys per als blaugranes, als quals ningú sembla poder frenar-los.

32 - Barcelona Intersport (14+18): Saric; Juanín (1), Entrerríos (2), Sorhaindo (3), Sarmiento (3), Nagy (6), Jernemyr (-), Mikel (-), Rutenka (7), Rocas (8, 2p), Morros (1), Noddesbo (1).

23 - Cuatro Rayas Valladolid (13+10): Sierra; Asier (-), Lacasa (-), Lykke (-), Krivocapic (5), Romero (6), Gurbindo (-), Delgado (-), Tokic (-), Alexis (-), Joli (4, 3p), Cutura (6), Nikcevic (2).

Àrbitres: García Fernández y Pastor Gamón. Exclosos: Nagy (m.28), Asier (m.12), Delgado (m.26 i 48) i Lykke (m.56).

Parcials: 1-2, 5-4, 9-7, 12-10, 13-11, 14-13 (descans); 16-14, 20-16, 22-17, 24-19, 27-21, 32-23 (final).

Incidències: Palau Blaugrana de Barcelona, 2.324 espectadors.