HANDBOL
Esports 22/08/2014

El Barça d'handbol supera La Roca i disputarà la final de la Supercopa de Catalunya (27-45)

Els blaugranes jugaran contra el Fraikin Granollers aquest dissabte

Gonzalo Romero
Jallouz amb la samarreta del Barça / FCBARCELONA.CAT

La Roca del VallèsEl Barça ha superat amb claredat el BM La Roca en les semifinals de la Supercopa de Catalunya per 27-45 i disputarà la gran final de la competició catalana aquest dissabte contra el Fraikin Granollers, que es va classificar dijous.

Tot i que en qüestió d'hores es disputa la final de la competició, Xavi Pascual ha comptat amb gairebé tots els jugadors de la primera plantilla, a excepció de Gurbindo. Alejandro Márquez ha sigut l'únic membre del segon equip del Barça que ha disputat el partit d'aquesta nit.

El Barça, amb Entrerríos, Rutenka i Lazarov a la primera línia, ha començat més que fort el partit contra un conjunt local que s'ha mostrat força nerviós –els roquerols han perdut les primeres tres pilotes del xoc.

Ariño, Lazarov i Tomàs, amb quatre gols en contraatac en els primers instants, han deixat entreveure la enorme superioritat del combinat blaugrana. Tot i això, La Roca no ha deixat de competir i ha estrenat el seu compte golejador al minut 5 de la primera meitat amb un gol de Mario.

El tècnic local, però, s'ha vist obligat a demanat temps mort al minut 10 de partit després d'un parcial de 0-5 del Barça (2-9). Els visitants han estat molt còmodes a la pista, amb una sòlida defensa i aconseguint gols de transició. Gonzalo Pérez de Vargas, que fa uns dies va quallar un grandíssim debut amb la samarreta del Barça, ha sigut un autèntic mur per als seus rivals.

Un dels detalls més destacats del xoc ha sigut l'estrena de la segona equipació del Barça –els de Pascual van utilitzar la samarreta blaugrana contra el Miden aquest dimarts en el primer test de la pretemporada–. Al minut 12 de la primera meitat, Xavi Pascual, conscient que el seu equip disputarà aquest dissabte un exigent partit contra el Granollers, ha començat a moure la banqueta. Álex Márquez, Karabatic i Saubich han entrat a pista.

La Roca, per la seva banda, ha trobat en Vaquer, lateral que s'ha estrenat en partit oficial amb la samarreta vallesana, la clau per desarmar la defensa blaugrana. L'esquerrà ha anotat dos gols de forma consecutiva i ha situat el 5-16 en el marcador.

Els homes de Pascual, que han jugat dosificant esforços, han seguit controlant l'enfrontament, que ha arribat amb un contundent 9-23 al descans en un pavelló de La Roca que no ha parat d'animar el seu equip.

Jallouz entra en acció

A la represa, els roquerols han sortit amb més intensitat que el conjunt de Pascual de la mà del central Estapé. Els locals, fins i tot, han aconseguit empatar a 7 gols el parcial del segon temps.

Tot i la tímida reacció de l'equip vallesà, el partit ha mantingut la mateixa dinàmica. Wael Jallouz, l'últim fitxatge blaugrana aquesta temporada, ha sigut la gran referència del Barça. L'ex del Kiel, tot i que ha fallat els dos primers llançaments, ha demostrat la seva grandíssima capacitat anotadora amb dos gols de més d'11 metres.

Xavi Pascual ha seguit rotant la plantilla per repartir minuts entre tots els seus efectius (24-42, min 52). Al final, el resultat ha estat de 27-45. Els blaugranes, d'aquesta forma, s'enfrontaran aquest dissabte en la final de la competició estatal contra el Fraikin Granollers, que es va classificar dijous després de superar l'Handbol Bordils a domicili.