El Barça compleix i ja és a quarts de la Lliga de Campions (29-22)

El conjunt de Xavi Pascual ha tornat a superar l'Aalborg al Palau Blaugrana

Gonzalo Romero
Nikola Karabatic / EFE

BarcelonaColònia, una mica més a prop. El Barça d'handbol ha superat el tràmit del partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions amb un nou triomf (29-22). Xavi Pascual va explicar dissabte que els seus homes serien professionals i lluitarien per tancar la fase continental amb victòria, com cal. Així ha sigut.

El conjunt barceloní no ha mostrat la intensitat i el nivell de joc del triomf al Gigantium, però ha sigut clarament superior al seu rival, dèbil i tímid. Xoc continental descafeïnat el d'aquest dissabte després del colossal 11-31 aconseguit a Dinamarca, però. Jesper Jensen, que va demanar disculpes a la seva afició per la golejada encaixada a la seva pista, no ha pogut fer res per evitar la segona desfeta davant un equip que no sap anar a mitges tintes.

Els jugadors locals han aconseguit minimitzar les moltes o poques qualitats dels nòrdics gràcies a una suficient actuació coral. Ni molt, ni poc. Pascual ha aprofitat la situació per rotar l'equip, però no en excés. El preparador ha plantejat el partit en aproximadament quatre parts de 15 minuts per repartir esforços.

El capità respon

Víctor Tomás, titular de titulars, ha sigut el jugador que ha agafat la responsabilitat ofensiva durant gran part del partit. Pacient i letal amb la pilota a les mans, l'extrem dret ha donat un recital tècnic de llançaments des de la seva cantonada. El jugador que va sortir de La Salle Bonanova ha animat el tranquil ambient del Palau, més pendent del Barça-Madrid de la Lliga BBVA que es disputa a continuació.

El capità ha assumit el rol golejador amb homes com Lazarov, Rutenka o Sigurdsson d'inici a la banqueta. La feblesa defensiva de l'equip danès ha estat considerable i el Barça ho ha aprofitat per jugar en espais reduïts. Fixació, passada i assistència de gol. El bon rendiment blaugrana a camp contrari s'ha accentuat gràcies a la seva capacitat de recuperar pilotes.

L'entramat defensiu local no ha estat especialment sòlid, però sí resolutiu. Els jugadors de Pascual han pogut córrer al contraatac i sumar gols senzills, una situació que ha acabat de condemnar l'Aalborg, també gris en atac. Sander Sagosen és un enorme jugador, amb un futur excepcional, però només ha mostrat un ínfim percentatge del seu talent.

Al Palau Blaugrana, el central no ha sabut moure i dirigir els seus companys, que han jugat sense criteri, moguts per la necessitat de remuntar una eliminatòria impossible. Només el tosc però eficaç Emil Berggren, un lateral d'ofici i lluitador, ha estat a l'alçada de l'escenari (5 gols).

Situació en augment

El gen competitiu visitant s'ha anat diluint a mesura que els minuts i els crits de la seva afició han anat desapareixent. El temps mort que ha demanat Jensen amb 8-4 al marcador ha sigut un dels seus únics símptomes de voler guanyar el xoc i tornar a casa amb el cap ben alt.

Tot s'ha quedat finalment en un miratge. El partit no ha sigut més que un entrenament que el Barça ha aprofitat per no perdre ritme competitiu de cara al tram decisiu de la competició continental. Rutenka (5 gols), llest, ha aprofitat el xoc per agafar confiança i reivindicar la seva condició de jugador franquícia, que sembla haver perdut durant aquesta campanya.

L'ex del Ciudad Real ha disputat minuts al lateral, posició que només ha ocupat durant uns 17 minuts Wael Jallouz. El tunisià, possiblement el jugador que més necessitava jugar, ha quallat una bona actuació. L'exKiel, tot i errar no aconseguir anotar en fins a tres ocasions, ha acabat el xoc amb 3 gols al seu caseller. La seva aparició ha acabat de catapultar l'equip barceloní, que s'ha acabat imposant per un clar 29-22.

La setmana més moguda del Barça en aquest curs ha acabat amb una victòria i la classificació pels quarts de final de la Lliga de Campions. El conjunt blaugrana sabrà aquest proper dimarts el seu rival en la següent fase del torneig. Vardar, Zagreb, Pick Szeged i Paris-Saint Germain, possibles rivals.