Handbol
Esports 26/02/2012

El Barça tanca la primera fase oferint un recital d'atac a Göteborg (26-39)

Els dos equips ja estaven classificats per la següent fase –el Barça primer, i el Savehof tercer– i això ha afavorit que tots dos juguessin a l'atac

GöteborgEl FC Barcelona Intersport ha tancat la primera fase de la Lliga de Campions com a líder del Grup A després d'imposar-se en la fins avui invicta pista del Savehof suec per un rotund 26-39 en un partit marcat per l'efectivitat de la primera línia barcelonista que no ha donat cap opció al seu rival.

El fet que el resultat no tingués importància, ja que els dos equips estaven classificats per als vuitens de final (Barça, primer; Savehof, tercer), ha provocat un xoc amb defenses obertes, joc ràpid i bones actuacions dels metes dels dos escaires, especialment en la primera meitat.

Toni Rubiella, malgrat la baixa per una lesió de genoll del lateral esquerrà i capità Laszlo Nagy, el qual no va viatjar a Göteborg, i de reservar Magnus Jernemyr, també amb problemes al genoll, ha fet rotacions amb els seus efectius i això ha desconcertat una mica l'esquadra sueca que ha sortit disposada a plantar cara als barcelonistes.

Però les seves intencions s'han diluït ràpidament, ja que el Barcelona ha obert una bretxa ràpidament (6-9, m.17) i ni un temps mort del seu tècnic Mickael Franzén ha arreglat la situació.

A l'efectivitat del lateral Fredik Larsson (exjugador del CAI Aragó), l'únic jugador nòrdic que inquietava un encertat Johan Sjostrand (9 parades a la primera meitat), Rubiella li ha respost amb un Jesper Noddesbo formidable (5 gols en la segona meitat de la primera part). El Barça se n'ha anat amb un rotund 11-19 al descans, que podria haver estat més ampli si no hagués estat per les 10 parades del porter Thomas Forsberg.

Amb tot resolt, la segona part ha seguit sent un recital barcelonista i ni en l'intercanvi de gols aconseguien els locals retallar diferències (13-23, m.38), arribant el màxim avantatge del Barcelona (22-33, m.51) després d'efectives accions de Juanin, Nodesbo -omnipresent i que ha acabat amb 9 gols-, Entrerríos i Konstantin Igropulo, demolidor des dels nou metres amb sis gols.

El Barcelona finalitza la fase de grups amb nou victòries i una derrota. Ara, el seu rival en la ronda de vuitens sortirà d'un dels tres equips que han finalitzat quarts en els altres grups: el Füchse Berlín alemany d'Iker Romero, el Wisla polonès o el temible Montpeller francès de Karabatic, Bojinovic, Dajic i companyia.