El Barça Borges es doctora a Kiel i serà a la final a quatre de Colònia (33-36)

Tot i que 'a priori' es preveia molt complicat treure alguna cosa positiva de Kiel, el Barça ha demostrat que està preparat per tornar a regnar a Europa

David Jover
Raúl Entreríos en un moment del partit enfront del Kiel.

BarcelonaEl partit realitzat avui pel Barça Borges ha estat sublim. Des del primer minut els homes de Xavi Pascual han sortit molt concentrats i la defensa s'ha fet forta gràcies a Jernemyr i Nagy, molt actius.

A partir d'aquí el Barça ha crescut i amb Noddesbo com a estilet ofensiu ha començat a agafar avantatge al marcador (7-11). El pivot danès ha tingut una gran efectivitat en els seus llançaments i Omeyer, que avui no ha demostrat que és el millor porter del món, no ha pogut fer res. Amb aquesta diferencia, que ha oscil·lat dels quatre als sis gols fins al descans el Barça s'ha sentit molt còmode i gens pressionat. En canvi, el Kiel s'angoixava a mesura que passaven els minuts i no podia igualar el matx a causa de les aturades de Danijel Saric, que avui ha estat sublim.

Després del descans (15-19) els homes de Xavi Pascual han volgut més i amb un parcial de 0-4 comandat per Rocas, Rutenka i Nagy han sentenciat el matx (15-23 min.35) La reacció del Kiel no ha acabat d'arribar mai –només petits detalls de qualitat de Ahlm i Ilic– i això ho ha aprofitat el Barça per deixar córrer el cronòmetre i jugar tranquil, sense presses.

Omeyer, substituït

L'entrenador islandès del Kiel, Alfred Gislasson, ha pres la decisió de canviar Omeyer i situar en pista a Palicka perquè el francès avui no tenia el dia. Amb l'entrada del porter suplent el conjunt alemany s'ha mostrat més consistent ja que en els següents sis atacs, Palicka n'ha aturat cinc.

Però ha estat un miratge. Rutenka, Juanín García i Víctor Tomas s'han encarregat de trencar el matx i han situat de nou vuit d'avantatge (16-24) a falta de deu minuts per acabar. En els darrers minuts i amb tot ja decidit el Barça s'ha deixat anar i ha deixat que el Kiel no sortís escaldat del seu pavelló, l'Sparkassen Arena, deixant el marcador final en un 33-36 que té gust de glòria pels blaugranes i per Xavi Pascual.

Els possibles rivals del Barça Borges a la final a quatre de Colònia són el Ciudad Real, el Rhein Neckar-Löwen i l'Hamburg.