Handbol: Mundial de Suècia
Esports 21/01/2011

Espanya arranca un valuós empat (28-28) davant França, la gran favorita al títol

La selecció espanyola ha arribat a perdre per 7 punts a l'inici de la segona meitat. Els rivals dels espanyols en la segona fase seran Noruega, Islàndia i Hongria

Joan Cañellas intenta penetrar davant l'oposició del francès Sorhaindo.

BarcelonaLa selecció espanyol d'handol ha fet un gran final de partit i ha aconseguit arrancar un empat de molt de mèrit davant la gran favorita, França. Als cinc minuts de joc els francesos ja guanyaven per 5-1, i aquesta ha sigut la tendència durant tot el partit. De fet, han arribat al descans amb la mateixa diferència de cinc gols (18-13), i fins i tot al principi de la represa França ha arribat a agafar la màxima avantatge de 7 gols (23-16). Però just en aquest moment és quan els francesos s'han cregut que la victòria ja estava feta. Però els de Valero Rivera no ho creien i gràcies a un esprint final fantàstic, la selecció espanyola ha aconseguit empatar a 28 amb un gol a falta d'un minut. I en els últims 60 segons, Omeyer per la banda francesa, i Sterbik per part espanyola, han aturat dues pilotes que haurien suposat la victòria del rival.

Amb aquest empat la selecció espanyola passa a la segona fase com a segona de grup per darrera de França, i ara haurà de jugar-se la classificació per les semifinals en un grup format per Noruega, Islàndia i Hongria.

28 - França: Omeyer; Abalo (3), Barachet (5), Karabatic (5), Accambray (1), Guigou (6, 4p) y Bertrand Gille (2) -equipo inicial- Karaboue (ps), Joli (1p), Junillon (-), Fernandez (3), Roine (-), Honrubia (1), Bingo (-), Dinart (-) i Sorhaindo (1)

28 - Espanya: Hombrados; Rocas (4), Gurbindo (1), Garabaya (2), Viran Morros (-), Alberto Entrerríos (7) y Juanín García (1) -equipo inicial- Sterbik (ps), Roberto García (-), Maqueda (-), Raúl Entrerríos (2), Cañellas (2), Chema Rodríguez (2), Romero (4, 3p), Ugalde (-) i Aguinagalde (3)

Parcials: 4-1, 6-4, 9-6, 13-9, 15-11 i 18-13 (Descans) 21-15, 23-18, 25-20, 27-21, 28-24 i 28-28 (Final)

Àrbitres: Olesen i Pedersen (Dinamarca).