MUNDIAL QATAR 2015
Esports 25/01/2015

Espanya guanya amb un magnífic Gonzalo i ja espera Dinamarca a quarts (28-20)

El conjunt de Manolo Cadenas ha superat l'equip de Tunísia amb un partit colossal i s'ha classificat per a la següent fase del torneig

Gonzalo Romero
Aguinagalde intenta fer un llançament / EFE

BarcelonaLa campiona del món ha arribat a Doha en el millor moment. Després d'una primera fase on ha anat de menys a més, la selecció espanyola d'handbol ha mostrat el seu handbol, sòlid, hàbil i cruelment demolidor, i ha superat Tunísia per un clar 28-20. Els africans, amb un bon llançament exterior, no han pogut fer res contra els 'hispans', que han signat la millor primera part que ha vist aquesta Copa del Món de Qatar i s'han classificat per als quarts de final. Quan els homes de Manolo Cadenas juguen així, la victòria deixa de ser una opció i escala fins a ser una realitat incontestable.

La coral estatal, nou dies després del seu debut en aquest campionat, ha estat més afinada que mai. Els ibèrics ho han fet tot i tot bé. El seu començament de matx, de fet, ha sigut la millor fotografia del seu partit, deliciosament bo. Els 'hispans' han signat un magnífic parcial de 4-0 gràcies a un joc ofensiu completíssim, digne d'un equip sense fissures: un gol des de la línia dels 10 metres de Cañellas, un en penetració de Maqueda, un altre d'Aguinagalde des de la zona de pivot i un darrer d'Albert Rocas des de l'extrem.

Per als africans, amb el jugador del Barça Wael Jallouz com a titular, les desgràcies no han vingut soles. Gonzalo Pérez de Vargas, un dels jugadors més en forma de l'equip i de tot el Mundial, també s'ha apuntat a la festa. El blaugrana, que ha tornat a ser l'MVP del partit (43% d'efectivitat i 14 aturades), ha abaixat la persiana en el primer tram del xoc amb sis intervencions que han sorprès i desesperat els jugadors rivals. Aquest ha sigut un dels pilars bàsics del triomf europeu. Les seves accions han evitat que els tunisians estrenessin el seu caseller golejador fins al minut 7, fet que ha aplanat el camí de la victòria espanyola.

El conjunt de Tunísia, sense idees ni arguments per frenar la letal activitat ofensiva rival, ha intentat capgirar aquesta situació canviant el seu sistema defensiu, notablement obert, per un 6-0 molt pla, i donant entrada a l'altre porter de la plantilla. Els intents s'han quedat en això, en simples intents. Aquest diumenge la campiona del món no ha tingut rival. Del 8-4, els 'hispans', amb un joc combinatiu perfecte i un entremat defensiu solidari i fiable, han augmentat considerablement el seu avantatge gràcies a un parcial de 6-1, que ha trencat el partit.

El triomf, a més, ha sigut mèrit de tots els components de l'equip, que han estat realment bé. Cristian Ugalde i Albert Rocas, teòrics suplents de River i Tomás, han brillat amb llum pròpia; Antonio García, Álex Dujshebaev i 'Chema' Martínez, la segona unitat de la primera línia, han pres moltes i molt bones decisions en atac, sempre amb criteri. Cadenas, davant el festival que han construït minuciosament els seus jugadors, ha repartit minuts i ha pogut donar descans a Cañellas, el jugador estatal que més minuts ha disputat en la competició internacional.

El gran començament ibèric ha fet fet que els vigents campions del món hagin pogut encarar el darrer període sense pressió i sense la necessitat de sumar gols per assegurar la classificació. La segona meitat, tot i els molts intents tunisians, no ha sigut més que una nina inofensiva en mans d'Espanya (28-20 al final). El conjunt dirigit per Manolo Cadenas, d'aquesta forma, s'ha classificat per als quarts de final de la competició i ja espera Dinamarca, que s'enfronta dilluns a la Islàndia del blaugrana Sigurdsson.