EHF CUP
Esports 23/11/2014

El Granollers cau a Lisboa i haurà de remuntar (27-25)

L'Sporting ha trencat el partit amb un parcial 3-0 en els instants finals de la segona part

Gonzalo Romero
Ferran Solé durant un partit / XAVIER SOLANAS

BarcelonaEl Fraikin Granollers ha caigut davant l'Sporting de Lisboa (27-25) i haurà de remuntar la tercera ronda de l'EHF Cup, eliminatòria anterior a la fase de grups. Els vallesans han presentat les seves credencials davant els portuguesos i l'handbol europeu, però no han sigut capaços de frenar el joc local, molt físic i compacte.

La primera meitat ha sigut catalana. L'equip dirigit per Carlos Viver ha sortit a per totes i ha aconseguit mostrar el seu joc combinatiu, basat en el seu entramat defensiu. Liderats per Álvaro Ruíz, intractable, el Granollers ha posat l'1-4 en el minut 5 de partit. Joc fluid i la defensa visitant recuperant pilotes. L'Sporting, llavors, ha despertat i s'ha apropat als catalans en el marcador (3-4). La plantilla vallesana ha sabut encaixar el cop, i no ha clavat el genoll.

La setmana passada Pol Sastre va ser el jugador del Fraikin que va brillar sota pals (gairebé un 50% d'efectivitat en aturades). Aquest diumenge ha sigut el torn de Pejanovic. El veterà jugador ha quallat una gran actuació –especialment en el primer temps–. El seu encert ha maquillat les errades defensives visitants, que han trobat a faltar Marc García, lesionat.

L'encert ofensiu dels vallesans, però, els ha permès mantenir el resultat fins els instants finals del primer temps. Amb un còmode 9-12 en el marcador, l'Sporting ha pres l'accelerador i ha empatat el partit. (13-13 minut 28). Els locals s'han dedicat a jugar en petits parcials. Apretar i relaxar-se. Una fórmula arriscada que ha sorgit efecte.

Parcial 3-0 que decideix

Durant la segona meitat, catalans i portuguesos han protagonitzat una espectacular lluita. Les defenses i el gran nivell de tots dos porters han deixat en un segon pla l'encert ofensiu. Els locals han aconseguit imposar el seu ritme, molt físic, com va analitzar dies enrere Carlos Viver.

La igualtat, en el joc i en el marcador, s'ha trencat en els instants finals del període. L'Sporting ha aconseguit trencar el partit, que ha passat de l'empat 20-20 (50') al 23-20. Aquest parcial 3-0 ha sigut clau en el partit. El Granollers espera que no ho sigui en l'eliminatòria.

Els intents visitants per capgirar el matx, sumar la victòria i posar un peu a la següent fase de l'EHF Cup han sigut estèrils. Els portuguesos han sabut gestionar les emocions, els esforços i la renda de gols. El resultat final del partit, 27-25 després d'una jugada assajada visitant, obliga als granollerins a guanyar de 2 o més gols a l'Olímpic en el partit que es disputarà el proper dissabte.