COPA EHF
Esports 24/04/2016

El Granollers trenca l'anada dels quarts i s'apropa a la fase final de la Copa EHF (30-24)

Els de Carlos Viver han golejat un Bjerringbro-Silkeborg que ha aconseguit sortir viu del Palau

Gonzalo Romero
Adrià Figueras celebra un gol

BarcelonaEl Fraikin Granollers s'ha anotat brillantment el primer 'round' dels quarts de final de la Copa EHF davant el Bjerringbro-Silkeborg (30-24). El conjunt dirigit per Carlos Viver i Antonio Rama encararà el partit de tornada dels quarts de Copa EHF amb un gran avantatge i la sensació que l'efemèride d'arribar a la fase final és possible.

Els vallesans sabien que una derrota al Palau Olímpic hipotecaria gran part de les seves opcions de superar l'eliminatòria. Pressió ben entesa pels de l'Asobal Bauhaus, que han quallat un dels partits més seriosos de les últimes temporades. Correctes en atac, amb poques pèrdues de pilota i intensos davant César Almeida, el Granollers ha aconseguit marcar territori i portar la veu cantant en els primers 60 minuts del duel.

La fase era i serà –a priori– molt, tot i que els nòrdics marxen al seu país mig tombats i amb la situació lluny d'estar de cara. La seva experiència, un dels seus valors precisament, amb veterans com el porter Sören Rasussen, campió d'Europa amb el Flensburg alemany, o Michael V. Knudsen, l'ha portat a fer mig diana en la lectura del xoc, primer convidant els llançadors rivals a provar fortuna des dels nou metres i més endavant pujant línies.

Els de casa només han sabut superar el 6:0 blau, obert, amb els gols d'Arnau García i alguna situació de doble pivot i de 2x2 amb Adrià Figueras. El lateral internacional júnior amb Espanya ha ratllat a un enorme nivell, mirant porteria quan ho havia de fer i castigant el Silkeborg amb llançaments exteriors només rebre la pilota.

El primera línia ha guanyat el seu cara a cara amb l'ex Atlètic de Madrid Nikolaj Markussen, canoner de cap a peus. Les intervencions de les porteries i els encerts defensius s'han imposat d'inici (6-6, minut 15), escrivint un xoc igualat fins que el Granollers ha pogut córrer, sumant al contraatac i signant el seu primer parcial positiu (3-0) per agafar un avantatge sòlid (9-6).

La intensitat i el compromís dels jugadors locals, els de pista i els que han esperat la seva oportunitat a la banqueta, ha estat excepcional. Tot i això, l'equip liderat pel central eslovè Sebastian Skube ha començat a carburar pujant línies, apostant per un 3:2:1 per mirar de frenar la bona activitat exterior rival. El canvi de sistema ha tingut premi abans d'arribar al descans en forma de reacció (11-10). Els nòrdics se senten còmodes en un partit descontrolat, sense atacs posicionals i davant defenses mal col·locades.

Reacció de primera classe

L'aturada i el vermell i poc il·luminat camí als vestidors, però, ha fet que el partit comencés a tenyir-se de blanc-i-blau. Finalment, un dels dos aspirants a ser finalista de la Copa EHF ha demostrat poder trencar la pinyata. El Fraikin ha estrenat el segon període amb la mateixa intensitat, amb un parcial 3-1 que ha posat la primera pedra de l'enorme reacció vallesana.

Sempre de la mà de García (set gols d'onze llançaments) i de Marc Cañellas, menys encertat que el seu company però fent-se fort en la direcció del joc. Ara la defensa visitant feia aigües a un ritme frenètic. Incòmodes, els nòrdics han perdut el nord en no poder posar en pràctica el seu estil i han buscat l'acció ràpida, sumant més pilotes perdudes que dianes.

La bogeria d'un cantó ha anat decidint la balança. Els de l'Olímpic ho aprofitaven per fer més gran la seva renda, que ha passat de 5 gols a 8 (27-19) a falta de 3 minuts per al final. I sense la necessitat d'un darrer recital de Ferran Solé, l'home de la campanya. Una recuperació de pilota i un gol ràpid del Silkeborg, ha maquillat el resultat final (30-24) contundent però no definitiu. Diumenge, la batalla final.