HANDBOL
Esports 23/03/2011

Barça Borges i Fraikin Granollers disputaran un dels derbis més igualats dels últims anys

Manolo Cadenas torna al Palau dos anys després del seu cessament com a entrenador del Barça per jugar contra el seu exequip i el líder de la Lliga Asobal

Redacció
2 min

BARCELONAEl Barça Borges, líder invicte, i el Fraikin Granollers, tercer classificat, disputen aquest dimecres un dels derbis catalans més equilibrats dels últims anys a la Lliga Asobal. Aquest partit suposarà el retorn de Manolo Cadenas al Palau, dos anys després del seu cessament com a entrenador de l'equip barcelonista. 
 


La visita del Granollers marca l'inici, amb vuit jornades encara per disputar, de la recta final de l'equip de Xavi Pascual -l'home que va rellevar el tècnic lleonès a la banqueta barcelonista- cap al títol de lliga, després de la derrota del Ciudad Real a la pista del Amaya Sant Antoni (31-30). 
 


Aquesta nova ensopegada de l'equip manxec el col·loca ja a tres victòries dels barcelonistes. Tot i això, Pascual no vol que el seu equip es relaxi, no ja només en el xoc de demà sinó també que mantinguin la tensió davant la important cita de la d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions davant el Veszprem hongarès.

Tota la plantilla blaugrana està a disposició del tècnic, que no ha volgut revelar què dos jugadors descartarà per al partit de demà. 
En el bàndol vallesà, Manolo Cadenas té la important baixa del lateral i capità de l'equip, Álvaro Ferrer, que ja no va jugar diumenge passat davant l'Alcobendas per un trencament fibril·lar en un múscul de l'abdomen, lesió que va patir la setmana passada a Sagunt. 


El Barça es presenta com el millor atac i la millor defensa de la lliga Asobal i amb Juanín García col·locat com a segon golejador de la competició amb 110 gols, encara que per part del Fraikin Granollers l'extrem esquerre montenegrí Iván Nikcevic és el tercer en la taula amb 108 punts i el lateral Antonio García és vuitè amb 103. 


Un altre al·licient afegit és el duel entre els dos millors metes de la competició, el suec del Granollers, Fredrik Ohlander, primer a la classificació amb 250 parades de 723 llançaments (0,39) i el bosnià blaugrana Daniel Saric amb 225 de 579 (0,39).

En la memòria de blaugranes i vallesans encara hi ha el polèmic partit de l'any passat al Palau, resolt amb triomf local per 31-30 i amb un gol de penal d'Iker Romero a un segon per al final. 


El Granollers no guanya al Palau des de fa 18 anys i el bon moment de joc de l'equip de Manolo Cadenas podria canviar aquesta dinàmica aquesta temporada, encara que el Barcelona és conscient que no pot permetre una ensopegada i menys a la casa.

I en aquest partit català, la Federació Catalana d’Handbol aprofitarà l'esdeveniment per, abans de l’inici del partit, realitzar diferents actes de reconeixement a les Seleccions Catalanes.

stats