MUNDIAL D'HANDBOL
Esports 01/02/2015

Espanya es deixa prendre el bronze contra Polònia al Mundial d'handbol de Qatar (29-28)

La selecció de Manolo Cadenas cau a la segona pròrroga després que el rival empatés el partit a l'últim segon

A.l.
Víctor Tomàs intenta superar el porter polonès Slawomir Szmal / GUILLAUME HORCAJUELO / EPA

BarcelonaLa selecció espanyola d'handbol ha quedat quarta al Mundial d'handbol de Qatar i ha desaprofitat una gran ocasió per penjar-se el bronze. El conjunt de Manolo Cadenas ha perdut a la segona pròrroga contra Polònia en la lluita pel tercer lloc, 29 a 28. L'encert ofensiu de Víctor Tomàs amb 7 gols no ha estat suficient per aturar Polònia, que de la mà de Michal Szyba ha guanyat Espanya quan ho tenia tot de cara per obtenir el metall. D'aquesta manera, l'equip espanyol no ha pogut repetir el bronze que va aconseguir l'any passat al Campionat d'Europa celebrat a Dinamarca. El partit ha anat fins a una segona pròrroga, després que Maqueda llancés al travesser i en l'última jugada, amb un llançament de Michal Szyba a l'últim segon, Polònia empatés a 24 el partit i forcés la pròrroga.

El combinat de Manolo Cadenas ha començat fred el partit i ha tardat més de set minuts en batre el porter Slawomir Szmal. Durant el primer temps el domini ha estat sempre del conjunt polonès, amb rendes mínimes, que al final dels primers 30 minuts s'ha eixugat fins a l'empat a 13. En el darrer quart d'hora, el conjunt espanyol ha pujat la intensitat defensiva i ha obert una petita escletxa al marcador, 18 a 22, gràcies a l'eficàcia de Víctor Tomàs des de l'extrem. El blaugrana ha estat bàsic en atac, però també en defensa, ja que quan Cadenas ha variat el sistema per dibuixar un 5-1 per dificultar la circulació de Polònia, Tomàs s'ha situat per davant de la línia de 5 i ha recuperat una pilota al seu propi camp per creuar tota la pista i superar Szmal. L'extrem català ha liderat la selecció espanyola en atac, amb 7 gols, ben secundat per Jorge Maqueda, Valero Rivera, Antonio García i Julen Aguinagalde. Quan semblava que tot estava de cara pels espanyols, Polònia s'ha recuperat i ha empatat el partit a l'últim sospir. Per part de Polònia, Michal Szyba amb vuit gols, i Kamil Syprzak i Adam Wisniewski han estat els més destacats.