HANDBOl
Esports 27/03/2011

El Barça Borges comença el camí per aconseguir la Champions rebent el Veszprém

Arriba el tram decisiu de la Lliga de Campions i el Barça Borges s'ha de fer fort a casa si vol arribar lluny (17.30, Esport3)

Redacció
2 min
Iker Romero intenta el llançament en un partit en què va anar de més a menys.

BarcelonaEl FC Barcelona Borges inicia demà al Palau Blaugrana, contra el Veszprém hongarès, el primer assalt de l'eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions. Els blaugranes surten com a favorits, però disputar el partit de tornada a la pista magiar els obliga a aconseguir una renda àmplia.

Blaugranes i hongaresos repetiran l'enfrontament de l'any passat, llavors en quarts de final, també amb el factor pista en contra dels catalans i que va valer el pas del Barcelona a la Final a Quatre de Colònia, després de guanyar l'anada al Palau per 33-27 i fer-ho també a Veszprém per 33-34.

Aquella va ser la segona derrota de l'esquadra hongaresa al seu feu en cinc anys i l'última fins avui. El Veszprém s'ha enfrontat als blaugranes en tres eliminatòries de quarts de final, resoltes sempre a favor dels barcelonistes, encara que en la temporada 2003-04 van ser els hongaresos els que van passar a quarts (a l'anada el Barcelona va guanyar per 33-29 i va perdre a Vezprém per 31-26).

La bona entrada dimecres al Palau contra el Granollers va ser un bon presagi per al partit de demà en el qual el suport dels aficionats serà clau.

L'equip que dirigeix Lajos Mocsai està invicte a la lliga hongaresa i en la fase de grups de la lliga de campions només ha cedit a la pista de l'Hamburg (27-26) i Montpeller (30-24).

Mocsai creu que el seu equip sí que té ara l'oportunitat de vèncer a Barcelona en una eliminatòria a doble partit. "Hem treballat dur aquesta setmana, especialment l'estat físic i la nostra defensa. Si frenem els seus llançaments exteriors i el seu ritme, ho aconseguirem", ha asseverat.

L'equip magiar, que ha arribat aquest migdia a Barcelona, manté gairebé la totalitat de la plantilla de la temporada passada i la seva gran estrella, el lateral esquerrà serbi Marko Vujin, màxim golejador de la Lliga de Campions amb 84 gols. El porter serbi, exblaugrana, Dejan Peric, serà possiblement el titular al Palau, encara que pot ser que sigui un revulsiu afegit per als barcelonistes per les seves provocacions en el partit de tornada de l'any passat.

El central Nikola Eklemovic dirigirà l'equip amb el bosnià Mirza Tercic o el cubà nacionalitzat Carlos Reinando Pérez al lateral esquerre, el pivot croat Renato Sulic al centre de la defensa i els germans Ivancsik als extrems, Georg a l'esquerra i Tamas a la dreta.

stats