HANDBOL
Esports 16/03/2011

El Barça Borges supera clarament un Sant Antonio inofensiu

Els blaugranes, que van saltar a la pista amb una samarreta donant ànims a Abidal, són líders invictes de la Lliga Asobal després de superar el San Antonio (35-25)

Els jugadors del Barça Borges han saltat a la pista amb una samarreta donant suport a Éric Abidal.

BarcelonaEl Barça Borges es manté com a líder invicte de la lliga ASOBAL en vèncer aquesta nit per 35-25 al Amaya Sant Antonio de Pamplona que ha vingut a complir l'expedient i no ha plantat gairebé resistència al millor joc blaugrana

La veritat és que ha semblat que l'equip que dirigeix Juan Tomás Azpezetxea estava pensant més en els pròxims compromisos que li arriben que en el partit mateix. Cal no oblidar que després del partit d'avui, els de Pamplona s'han d'enfrontar en partits consecutius davant el Ciudad Real, Ademar Lleó i els quarts de final de la Recopa d'Europa.

En només deu minuts els navarresos s'han trobat amb un clar 8-4 en contra gràcies a la bona ofensiva blaugrana amb Laszlo Nagy, Víctor Tomás i Juanín García molt efectius. Això ha provocat que el tècnic visitant demanés temps per reorganitzar la defensa i rellevés el porter suec d'origen angolès Herdeiro Lucau (0 parades de 8 llançaments) pel serbi Radivoje Ristanovic.

Però l'atac Antoniano no funcionava, bé per pèrdues de pilotes o aturades de Daniel Saric, entrant en l'últim terç de la primera meitat amb un clar 14-7 per als barcelonistes.

El canvi en defensa '5-1' per part dels navarresos i la col·locació de Víctor Alvárez com a central ha tallat la fluïdesa atacant local i això ha permès a l'Amaya tenir un respir i anar-se'n al descans amb 18-12 al marcador.

Els de Xavi Pascual han tornat a la càrrega al començament de la segona meitat i un parcial de 3-0 donava el màxim avantatge del partit als blaugrana (21-12, m.34) i la tònica d'intercanvi de gols ha començat a ser habitual i, a la meitat del segon temps (26-18, m.46) els dos tècnics han començat a donar descans als seus titulars.

Per part visitant David Rasic, Niko Mindegía, Javi Humet i Gedeó Guardiola es van anar a la banqueta i només Víctor Álvarez s'ha mostrat resolutiu en atac (6 gols en aquesta segona meitat).

Amb 26-20 (m.48) semblava arribar una lleugera reacció visitant, però el Barça ha pressionat en defensa i ha sortit amb velocitat en atac per mitjà de Cristian Ugalde i Konstantin Igropulo per establir el màxim avantatge i el resultat definitiu (35-25) .

- Fitxa tècnica

Barça Borges (18 +17): Saric (Pérez de Vargas, m.53); Víctor Tomás (1), Nagy (4), Noddesbo (1), Sorhaindo (5), Sarmiento (5), Juanín ( 6)-set inicial-, Iker Romero (3), Igropulo (2,1 p.), Raúl Entrerríos (2), Oneto (2), Rocas (2) i Ugalde (2)

Amaya Sant Antonio (12 +13): Herdeiro Lucau (Ristanovic, m.11); Alberto Agirrezabalaga (3), Humet (1), Guardiola (-), Mindeguía (2), Rasic (5, 3p.) Crowley (1), set inicial, Vargas (-), Eloy González (4), Sevaljevic (1), Meoki (-), Víctor Álvarez (7) i Borragán (1).

Àrbitres: Merino i Moyano. Han exclòs Noddesbo (m.6), Tomás (m.16) pel Barça i a Sevaljevic (m. 27), Vargas (m.36 i 43) i Borragán (m.52) pel San Antonio.

Parcials cada cinc minuts :3-2, 7-4, 11-6, 13-7, 16-10, 18-12 (descans). 21-12, 23-17, 25-18, 27-21, 31-24 i 35-25 (final).

Incidències: Partit corresponent a la 21a jornada de la lliga ASOBAL 2010-2011 disputat al Palau Blaugrana amb 1.500 espectadors a les grades.