MUNDIAL
Esports 25/01/2011

La selecció estatal no afluixa i arriba invicta a semifinals

Els de Valero Rivera s'han imposat a Hongria (30-24) en l'últim partit de la segona fase abans de les semifinals, on s'enfrontaran a Dinamarca o a Suècia

José María Rodríguez, davant la pressió de l'hongarès Timuzsin Schuch

Jonkoping (Suècia)La selecció estatal d'handbol arriba a les semifinals del Mundial sense conèixer la derrota després d'imposar-se per 30-24 a Hongria, en un partit que Valero Rivera ha aprofitat per donar minuts als jugadors que menys havien participat en el torneig.

Ni els nombrosos canvis introduïts pel seleccionador, que ha tractat de reservar el màxim possible als jugadors que més minuts han disputat en el Mundial, ha fet afluixar la intensitat defensiva del combinat estatal. L'actuació de Cristian Ugalde en el lloc d'avançat de la defensa no ha tingut res a envejar a la protagonitzada dies enrere per Roberto García.

Una mostra més de la fam de l'equip que, malgrat que ja estava classificada per a les semifinals, no ha trigat en adquirir un còmode avantatge en el marcador (8-4). Més s'han notat les contínues rotacions en atac, fet que ha propiciat que Hongria empatés el partit (9-9) gràcies al seu perillós llançament exterior.

Però la selecció estatal no estava disposada a regalar la seva primera derrota en el Mundial i, de la mà d'Iker Romero i de Julen Aguigalde, ha respost a les escomeses per arribar al descans empat (13-13). Els de Valero Rivera han acabat ràpidament amb aquesta igualada amb un parcial de 4-0 en els primers minuts de la segona part i finalment, de la mà de Romero i Sterbik, han aconseguit passar a les semifinals del Mundial invictes.