Mundial de Suècia
Esports 24/01/2011

La selecció espanyola derrota fàcilment Islàndia (24-32) i es classifica per semifinals

La victòria s'ha basat en una molt bona defensa en la primera part sobre la subcampiona olímpica, i la rapidesa en la sortida al contracop

Redacció
2 min
El jugador islandès Alexander Petersson llança a porta davant l'oposició del porter d'Espanya Arpad Sterbik.

Jonkoping (Suècia)Tothom assenyalava el partit contra Islàndia de la segona fase com el partit clau perquè la selecció espanyola d'handbol es classifiqués per a les semifinals del Mundial de Suècia. Els islandesos són els actuals subcampions dels Jocs Olímpics, i com a equip nòrdic, una potència en aquest esport. Valero Rivera ha preparat molt bé el partit, i el resultat ha sigut excel·lent pels interessos espanyols. El 24-32 final explica com ha sigut el partit, i permet a Espanya tornar a disputar una semifinal cinc anys després d'aquella al Mundial de Tunísia, en què els espanyols es van acabar proclamant campions per primer cop.

La victòria espanyola s'ha basat en una defensa excel·lent en la primera part, que ha acabat amb un quasi definitu 10-20. Rivera sabia que la conexió dels homes de la primera línia islandesa era el seu punt fort, i per això ha jugat amb una defensa adelantada que ha desconcertat als nòrdics. La demostració de com a funcionat la tàctica és que el màxim golejador islandès, Gunnarsson, no ha marcat el seu primer gol –i únic– fins els 24 minuts del partit.

En la segona meitat, conscients que els partit estava resolt, la selecció espanyola s'ha relaxat una mica i ha permès que Islàdia s'apropés a cinc gols. Però al final les aturades de Sterbik han permès que Espanya aconseguir una victòria prou folgada.

24 - Islàndia: Gustavsson; Olafsson (1), Petersson (5), Ingimundarson (2), Jakobsson (1), Atlason (1) y Sigurdsson (3) -equipo inicial- Gudmundsson (ps), Svavarsson (1), Palmarsson (4), Hallgrimsson (-), Gudjonsson (3, 1p), Stefansson (2), Gunnarsson (1), Sveinsson (-) i Kristjansson (-)

32 - Espanya: Sterbik; Roberto García (1), Gurbindo (6), Chema Rodríguez (1), Alberto Entrerríos (5), Juanín García (4) y Aguinagalde (4) -equipo inicial- Hombrados (ps), Rocas (2), Maqueda (-), Raúl Entrerríos (6), Cañellas (1), Viran Morros (1), Romero (), Ugalde (1) i Garabaya (-).

Parcials: 1-3, 3-4, 4-8, 6-13, 9-16 i 10-20 (Descans) 12-21, 16-23, 20-25, 21-26, 23-28 i 24-32 (Final).

Àrbitres: Ljubic i Krstic (Eslovenia). Han expulsat amb tres exclusions a Alberto Entrerríos (m.56).

stats