Hoquei Herba Femení
Esports 06/05/2011

Diumenge comença el ‘play-off’ al títol amb el Polo i l’Egara en busca d’un lloc a la final

El Polo té l’avantatge de camp i juga el primer partit contra la Reial a Donostia mentre que l’Egara no té el factor camp i jugarà a casa contra el Club de Campo

Oriol Malgosa
2 min
Nina Baumberger, jugadora del RC Polo, supera una defensa de la Reial.

MatadeperaHa arribat l’hora de la veritat. Aquest diumenge comença el play-off de la Divisió d’Honor femenina d’hoquei herba on el Polo i l’Egara lluitaran per endur-se un títol que parteix amb un clar favorit: el Club de Campo. L’equip madrileny entrenat pel català Arseni Sanyé s’ha imposat en les dues últimes lligues i ha mostrat estar un nivell per sobre la resta d’equips al guanyar les quatre darreres edicions de la Copa de la Reina. Davant d’aquest equipàs format majoritàriament per jugadores fitxades, el Polo i l’Egara intentaran donar la sorpresa per aconseguir un títol que les barcelonines no aixequen des de fa cinc temporades i, que en el cas de l’Egara, no ha aconseguit guanyar mai.

El Polo parteix amb una petita avantatge per plantar-se a la final. L’equip de Jordi Alastrúe va acabar segon la fase regular i tindrà el factor camp a favor per medir-se a la Reial Societat de San Sebastià. Malgrat això, el format de la competició fa que aquesta teòrica avantatge de l’equip barceloní acabi en no-res si perd el primer partit a domicili, ja que després hauria de guanyar els dos partits a casa per passar l’eliminatòria. L’equip de la Diagonal arriba en un bon moment a la fase decisiva de la temporada. Les d’Alastrúe han guanyat els tres últims enfrontaments de la lliga però els dos precedents contra les donostiarres en lliga, dos empats, fan preveure una eliminatòria molt igualada. El Partit es jugarà a 2/4 d’una.

L’Egara, per la seva banda, ha estat la gran revelació de la temporada. L’equip de Patricio Keenan ha fet una gran fase regular i s’ha aconseguit classificar per primera vegada pel play-off. L’equip orquestrat per la internacional Glòria Comerma necessitarà guanyar el primer partit al Pla del Bon Aire per complicar-li les coses al Club de Campo. Els dos enfrontaments de fase regular no són gaire esperançadors per l’Egara, que va perdre les dues vegades per 3 a 0. Ara bé, l’equip egarenc afronta el seu primer play-off sense cap mena de pressió i si guanya el primer partit a casa podria tenir opcions reals d’arribar a una final per primera vegada. L’Egara-Club de Campo començarà a les 11 del matí.

stats