Hoquei Herba Masculí
Esports 06/05/2011

L’Atlètic i el Club de Campo posen a prova el seu favoritisme al ‘play-off’ contra l’Egara i el Polo

L’Atlètic té el factor camp a favor i jugarà al Pla del bon Aire, i el Polo debutarà a casa però haurà de guanyar a Madrid si vol classificar-se per la final

Oriol Malgosa
2 min
Miki Delàs, de l'Atlètic, davant del crac de l'Egara, Pol Amat.

MatadeperaDiumenge comença la cursa pel títol de lliga i ho fa amb els mateixos quatre equips que han disputat tots els play-offs des que la Divisió d’Honor va instaurar aquest sistema de competició. Entre ells, tres equips catalans: l’Atlètic, el Polo i l’Egara. I un únic representant de fora de Catalunya, el Club de Campo, que està entrenat per Xavi Arnau i que, després d’haver-se imposat en la Copa del Rei i haver eliminat l’Atlètic de l’Euro Hockey League als shoot-out, parteix com un dels grans favorits.

Si tot continua igual que a la lliga regular, l’Atlètic i el Club de Campo s’haurien d’acabar trobant a la final de la competició, però la millora del Polo i l’Egara en els últims mesos i el relatiu avantatge del factor camp, pot deparar més d’una sorpresa en les semifinals del play-off que comencen aquest diumenge.

L’Atlètic començarà la defensa del títol a casa de l’etern rival, l’Egara. Els del Pla del Bon Aire han mostrat una línia clarament ascendent en els partits contra els groc-i-negres, ja que després d’encaixar un 1 a 7 contra l’Atlètic en un dels partits de lliga, en els quarts de final de la Copa del Rei els dos equips terrassencs van empatar a un, amb victòria final de l’Atlètic als strokes. Si l’Egara guanyés el primer partit de la sèrie podria complicar força les coses a l’Atlètic que, d’altra banda, ja ha demostrat ser capaç d’aixecar una eliminatòria contrària en anys anteriors. Els dos equips tenen una baixa per el partit de diumenge a la una del migdia. Marc García-Chicote no jugarà per l’Egara ja que està lesionat pel que queda de temporada, mentre que a l’Atlètic Jan Castelló es troba de viatge de noces.

A l’altra semifinal, el Polo es vol refer de la seva eliminació a l’Euro Hockey League arribant a la final del play-off. El conjunt d’Eduardo Fàbregas s’enfrontarà diumenge a 2/4 d’una a un equip que l’ha guanyat en els dos enfrontaments previs d’aquesta temporada (1-4 i 4-3), però que era el rival preferit per l’equip, segons el seu entrenador. Després d’una primera volta irregular, el Polo ha mostrat una línia ascendent fins a classificar-se en tercera posició a la lliga i quedar fora de la competició europea a la loteria dels shoot-outs. L’encert en el penal-córner, una jugada on els dos equips conten amb grans especialistes, podria ser la clau d’aquesta eliminatòria.

En la lliga per la permanència, el Vallès viatja a Málaga per intentar sortir de les posicions de descens. La victòria de la setmana passada a casa del Pozuelo ha acostat els de Quim Malgosa a la salvació i en cas d’obtenir un bon resultat contra el Benalmádena aquest cap de setmana augmentarien clarament les seves possibilitats de seguir sent equip de Divisió d’Honor A, ja que després li esperen tres partits consecutius a casa. El partit començarà a 2/4 d’una.

stats