MUNDIAL
Esports 02/10/2011

La selecció espanyola d'hoquei, campiona del món amb un equip format per catalans

Quart mundial consecutiu per a la selecció estatal d'hoquei, que ha derrotat a la final els argentins a casa seva per un ajustat 4-5

La selecció espanyola d'hoquei, campiona del món

San Juan (Argentina)La seleccció espanyola ha reeditat a San Juan (Argentina) el Campionat del Món, quart de forma seguida i 15è en la història, empatant els 15 títols de la selecció portuguesa. Davant de 8.000 aficionats argentins, Espanya, amb un equip format per jugadors catalans, ha guanyat un partit molt dur per 5-4. Pedro Gil i Guillem Trabal es converteixen en els únics jugadors en haver guanyat cinc mundials en la seva carrera.

Espanya ha sortit molt forta i ràpidament guanyava per 2 a 0 amb els gols d'Ordeig i Torra. Argentina ha començat acte seguit a posar a prova Trabal, que una vegada i una altra aturava els atacs locals. Amb els dos gols al marcador, Espanya ha buscat esgotar les possessions, però Páez ha fet l'1 a 2.

A la represa s'ha viscut un intercanvi de cops amb un Bargalló brillant. Espanya ha controlat sempre la final, tot i que un penal rigurós ha significat el 5 a 4 final ja en el darrer minut de partit. Els argentins, però, no han trobat la manera de fer el gol de l'empat.

Argentina 4-5 Espanya

Argentina: Kenan, Emanuel Garcia, Reinaldo García, Ábalos, Álvarez -cinc inicial- Páez, Nicolía, Lucas Ordoño

Espanya: Trabal, Gual, Ordeig, Bargalló Torra -cinc inicial- Panadero i Gil

Gols: 1-0 Ordeig (4 '), 2-0 Torra (8'), 2-1 Páez (13 ') 3-1 Bargalló (23'), 3-2 Álvarez (23 '), 4-2 Panadero (27 '), 5-2 Gil (27'), 5-3 Álvarez (34 '), 5-4 Emanuel García (39')

Àrbitres: Joaquin Pinto (POR), Jose Monteiro (POR) i E. Armati (SUI)