COPA DE REI D'HOQUEI PATINS
Esports 27/02/2011

El Barça, campió de la Copa després de guanyar al Reus en la final (4-2)

El Barça aixeca una copa que se li resistia des del 2007, quan la va guanyar a Alcoi. Els de Pujalte superen el Reus, el líder de l'OK Lliga, en una final molt disputada

Nuria García
Els jugadors del Barça celebren el títol aconseguit a Blanes.

BarcelonaEl Barça Sorli Discau ha aconseguit a Blanes proclamar-se campió de la Copa del Rei d'hoquei patins després de superar el Tecnol Reus Deportiu en la final (4-2). En un partit disputat a un ritme molt elevat, els de Ferran Pujalte han tingut en Aitor Egurrola, el porter, una de les peces claus, aturant fins a tres penals als reusencs i convertint-se en el millor jugador de la final.

Els primers minuts han estat un continu anar i venir. Els dos conjunts han jugat a un ritme molt alt en l'inici i han buscat a la contra avançar-se en el marcador. El Reus ha estat el primer que ha tingut una clara oportunitat per marcar en disposar d'un penal. Jordi Molet (7') l'ha picat, però Egurrola l'ha aturat. I del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0, gràcies a un gol d'Ordeig (8').

El Reus no ha baixat els braços i ha seguit pressionant. I així ha trobat l'empat amb un gol del màxim anotador, Raül Marín, amb una falta directa (15'). El gol ha esperonat el Reus, que ha intentat avançar-se per primer cop en el marcador. Tot i això, ha estat novament el Barça el que ha aconseguit l'avantatge mitjançant Borregán (27'). En dos minuts, Raúl Marín ha fet el segon del Reus i Marc Torra, el tercer del Barça.

El Reus podria haver aconseguir novament igualar el marcador, però no ha aprofitat un nou penal que l'àrbitre ha xiulat després que Borregán toqués la pilota des del terra (34'). Les queixes de Borregán han provocat que l'àrbitre ensenyés una targeta blava al blaugrana i que el Barça es quedés en inferioritat. Però novament Egurrola ha aturat el penal, aquest cop picat per Marín.

A falta de vuit minuts del final, Caldú ha vist una targeta blava també per protestar i el Barça ha aprofitat la superioritat per fer el quart i deixar el marcador en el 4-2 definitiu. Panadero ha disposat d'una falta directa que Trabal ha refusat. David Páez, atent, ha recollit la pilota i ha aprofitat a la perfecció l'oportunitat.

BARÇA SORLI DISCAU 4

TECNOL REUS DEPORTIU 2

Barça Sorli Discau (1+3): Egurrola, Ordeig (1), Panadero, Borregán (1), García – cinc inicial – Páez (1), Torra (1), López.

Tecnol Reus Deportiu (1+1): Trabal, Gual, Caldú, Casanovas, Molet – cinc inicial – Marín (2)

Gols: 1-0, Ordeig, min. 7; 1-1, Marín, min. 15; 2-1, Borregán, min. 27; 2-2, Marín, min. 31; 3-2, Torra, min. 32; 4-2, Páez, min. 42

Targetes blaves: Borregán (Barça) i Caldú (Reus).

Àrbitres: Valverde i García