Mundial
Esports 25/06/2015

Pedro Gil lidera la golejada d'Espanya contra Moçambic i s'enfrontarà amb la sorprenent Alemanya a semifinals (9-0)

Els alemanys seran el rival dels homes de Quim Paüls aquest divendres (17.40 hores, Teledeporte) després d'eliminar Itàlia, mentre que a l'altra semifinal s'enfrontaran Argentina i Portugal

Jordi Graell

BarcelonaLa selecció espanyola d'hoquei patins ha apallissat Moçambic per 9-0 i d'aquesta manera jugarà les semifinals del Mundial que s'està disputant a la localitat francesa de La Roche-sur-Yon. Pedro Gil, amb cinc gols, ha estat en aquesta ocasió l'home més destacat contra un rival que no ha presentat cap tipus d'oposició tot i haver plantat cara contra Argentina a la fase de grups. Ja al descans el marcador assenyalava un 2-0 a favor dels homes de Quim Paüls gràcies a les dianes de Pedro Gil, Josep Lamas i Jordi Adroher. Al segon temps, amb Moçambic que ja havia baixat els braços, el combinat estatal ha anotat més gols de la mà de Pedro Gil en quatre ocasions i Josep Lamas en dues -completant un 'hat trick'-.

La sorpresa ha arribat en l'altre encreuament del quadre, ja que Alemanya ha sorprès Itàlia per 6-7 amb un joc alegre i vistós. El conjunt teutó ha generat molts problemes a una defensa italiana que no ha estat sòlida com en altres ocasions i fins i tot el seleccionador italià, Massimo Mariotti, ha canviat el porter Riccardo Gnata al descans per Leonardo Barozzi sense que aquest millorés l'actuació de l'anterior. Lukas Karschau i Sérgio Pereira, amb tres gols cadascun, han estat un autèntic malson per l'actual campiona d'Europa, que tot i tirar d'amor propi als últims instants quan perdia 4-7, no ha estat a temps de forçar la pròrroga. Així doncs Alemanya, la gran revelació del Mundial, jugarà les primeres semifinals de la seva història -ha quedat quarta en cinc ocasions però en format de lligueta- contra Espanya aquest divendres (17.40 h, Teledeporte), mentre que a l'altra semifinal s'enfrontaran dos gegants com Argentina i Portugal, que s'han classificat per la via ràpida golejant Xile per 6-0 i l'amfitriona França per 0-5 respectivament.