'OPERACIÓ GALGO'
Esports 30/05/2012

La jutge arxiva l''Operació Galgo'

L'arxiu decretat per la jutge és conseqüència de la decisió adoptada per l'Audiència Provincial de Madrid, que va declarar nul·les les escoltes telefòniques practicades durant operació

Efe
1 min

MadridLa titular del jutjat d'Instrucció número 24 de Madrid, Mercedes Pérez Barrios, ha decretat "el sobreseïment lliure i l'arxiu de les diligències" de l''Operació Galgo', en no existir indicis racionals d'haver-se perpetrat un presumpte delicte de dopatge esportiu.

La interlocutòria, amb data de 24 de maig, preveu la possibilitat de recurs de reforma i/o apel·lació davant del mateix jutjat en el termini de tres a cinc dies i assenyala que una vegada ferma la resolució es procedirà "a l'expurgació de la causa i destrucció de totes les diligències han estat declarades nul·les".

El document decreta l'arxiu de les diligències en relació als imputats Eufemiano Fuentes i la seva germana Yolanda Fuentes, Manuel Pascua, María José Martínez, Pablo Muñoz, Miguel Barcelo, María Castilla, José Javier Solanas, Joaquín Novoa i Eugenio Barrios

L'arxiu decretat per la jutge és conseqüència de la decisió adoptada el març passat per l'Audiència Provincial de Madrid, que va declarar nul·les les escoltes telefòniques practicades en l'esmentada operació, així com les entrades i registres practicats en la mateixa i les declaracions que diversos els imputats van prestar mentre la causa estava secreta.

L'Audiència Provincial també va estimar després els recursos plantejats per l'atleta Marta Domínguez, Eufemiano Fuentes, Yolanda Fuentes, César Pérez Segovia, Manuel Pascua Piqueras, María José Martínez, José Alonso Valero i José Luis Pascua Piqueras.

L''Operació Galgo' es va iniciar al mes d'abril de 2010 quan la Guàrdia Civil va descobrir que algunes persones podrien estar dedicant-se a facilitar substàncies dopants a esportistes d'alt nivell i a realitzar dopatge sanguini. Els primers registres i detencions es van produir al desembre d'aquest any.

stats