curses de muntanya
Esports 01/05/2011

Kilian Jornet finalitza la temporada amb una nova victòria al Trofeu Mezzalama

L'atleta català ha guanyat la cursa italiana formant equip amb els francesos Didier Blanc i William Bon-Mardion i ha superat en 17 segons els seus perseguidors

Redacció
3 min
Kilian Jornet, durant l'última cursa de la temporada.

BarcelonaKilian Jornet ha aconseguit aquest diumenge al matí en el Trofeu Mezzalama tancar la temporada amb una nova victòria. L'atleta d'Atomic ha aconseguit el triomf formant equip amb els francesos Didier Blanc i William Bon-Mardion, i ha superat en 17 segons els seus immediats perseguidors, marcant un registre final de 04h:33:59. Era el tercer cop que Kilian prenia part en aquesta cursa. La primera no la va poder acabar per malaltia, la segona es va suspendre pel mal temps i ara, a la tercera, no només l'ha pogut acabar, sinó que ha assolit una nova victòria per a un palmarès excel·lent.

Carrera dura i tècnica

El Trofeu Mezzalama, prova inclosa dins del circuit 'La Gran Course', és una carrera per equips molt singular, única, tal com ens explica el mateix Kilian Jornet. "Aquesta prova és molt tècnica, i els esquiadors hem d'anar lligats amb cordes amb els companys, i bona part de la cursa transcorre a més de 4.000 metres". A la particularitat de l'altura –Kilian i els seus companys van estar les dues setmanes prèvies a la prova entrenant en altitud per habituar-se a la manca d'oxigen–, s'han sumat les dures condicions meteorològiques a les quals han hagut de fer front els esportistes, sobre tot pel vent i el fred, alguns participants han patit cogelacions, i els incidents que sempre poden succeir en una prova d'aquestes característiques, ja que un dels companys de Kilian, Didier Blanc, ha trencat una de les fixacions dels seus esquís a l'última baixada, incident al qual s'han unit diverses caigudes.

Així ho recorda en Kilian, amb el to de veu cansat després d'un llarg dia de competició, ja que s'ha llevat a les tres del matí. "El cert és que hem tingut bastants problemes. En Didier al principi no es trobava massa bé, però ho ha donat tot per poder lluitar per la victòria i, com et deia, a l'última baixada ha trencat les dues taloneres de les fixacions. Però, tot i així, ha baixat molt fort i no hem perdut cap segon".

Victòria a l'esprint

Aquesta sèrie de contratemps i la igualtat que hi ha hagut entre els primers classificats ha facilitat que el Trofeu Mezzalama no es decidís fins al final, fins als últims metres, tal com apunta Jornet. "No ens hem aconseguit escapar en cap moment, i hem estat lluitant fins al final amb els altres dos equips de cap", i finalitza, "ha estat una cursa molt dura, que s'ha decidit en l'esprint final, a 400 metres de l'arribada. El darrer cim l'hem fet els dos equips junts, i l'última baixada també. Ens anàvem passant uns als altres, fins que quan faltaven menys de 500 metres hem decidit treure'ns els esquís i córrer cap a la victòria".

Finalització de la temporada d'esquí

Després del Trofeu Mezzalama Kilian Jornet dóna per finalitzada una temporada de somni, que tot esportista d'elit somiaria. Recordem que al costat de la victòria d'avui, l'atleta d'Atomic s'ha imposat en la clàssica Pierra-Menta, la Copa del Món i el Mundial. Una sèrie d'impressionants victòries que porten a Kilian a resumir la temporada com a "increïble, molt difícil de millorar, amb bones sensacions. Avui m'he trobat molt bé, després de deixar enrere els problemes d'esquena. He assolit tots els objectius, fins i tot més. Guanyar el Mundial i la Pierra-Menta ja era per dir que la temporada era per emmarcar, però després de la resta de victòries confesso que era impossible fer-ho millor".

stats