CURSES DE MUNTANYA
Esports 13/01/2012

Kilian Jornet s'imposa per segon any consecutiu a la prestigiosa Mountain Attack

L''skyrunner' català, que aquesta temporada de moment ja acumula tres triomfs, competirà aquest diumenge a Boí Taüll en els Campionats d'Espanya d'Esquí de Muntanya

Ara
2 min
Kilian Jornet ha guanyat la Mountain Attack. ATOMIC

BarcelonaEl català Kilian Jornet ha aconseguit revalidar la victòria de l'any passat i s'ha imposat aquest divendres a la tarda a la Mountain Attack (Àustria), sota unes condicions meteorològiques extremes que han marcat bona part de la cursa. En acabar la prova, Kilian comentava que s'havia trobat "una mica pesat de cames al principi de la primera pujada, suposo que a causa de les setmanes d'intens treball realitzat". L'skyrunner català explicava com ha anat la cursa: "Des del principi ens hem escapat amb l'italià Michele Boscacci i hem recorregut junts les dues primeres pujades. Sabia que en una prova de distància llarga com aquesta tenia opcions de batre'l, així que a la tercera i última pujada m'he pogut escapar i he pogut manejar la distància per guanyar la cursa".

Com a conseqüència de les males condicions meteorològiques i del vent que hi havia als cims –en la prova s'arribava a més de 2.000 metres–, l'organització ha retallat una part del recorregut. Pel que fa a la meteorologia, Kilian explica que "la cursa ha estat molt dura pel temps. Des d'un inici ha començat a bufar molt fort el vent i a nevar, cosa que dificultava molt la visibilitat. De fet, en alguns moments no es veia res, sobretot a les pujades bufava un vent realment molt fort".

Era tal la duresa de la prova, que l'atleta de la Cerdanya expressava que "tots els que han pogut acabar la cursa, són guanyadors". Aquesta temporada Kilian ja suma tres victòries. A més d'aquesta, abans ja havia guanyat a La Pyramide, Vertical Race de Saxonnex i al Campionat d'Espanya de Vertical Race.

Sense temps per descansar, Kilian ja centra la mirada en els Campionats d'Espanya d'Esquí de Muntanya que se celebren aquest mateix diumenge a Boí Taüll (Lleida). "Ara cap a l'hotel a relaxar-me i fer una bona recuperació. Demà al matí sortiré a entrenar una mica abans d'agafar l'avió cap a Catalunya", ha dit.

stats