Operació Galgo
Esports 16/12/2010

Lissavetzky: "Seria bo que els esportistes parlessin sobre dopatge"

Des del Consell Superior de l'Esport, ha assegurat que se seguirà treballant per no permetre "cap triomf tacat" pel dopatge i avançar sobre els "punts foscos" contra el dopatge, el racisme i el frau esportiu

Redacció
1 min
El secretari d'Estat per l'esport, Jaime Lissavetzky.

MadridJaime Lissavetzky ha aprofitat un acte públic avui a Madrid per opinar sobre l'operació Galgo. Preguntat per les possibles filtracions, el secretari d'Estat ha assegurat que el CSD "no ha filtrat cap informació". L'operació "segueix oberta, sota secret de sumari". I ha opinat: "Les filtracions no són bones però han existit i existeixen. Nosaltres, a les nostres lleis, hem intentat reduir el nombre de persones que tenen accés a les dades".

A més, ha declarat que "a Espanya no es tapa absolutament res i no es vol cap triomf tacat" per les substàncies que estan prohibides. En aquest sentit, ha animat els esportistes a expressar la seva opinió sobre les polítiques antidopatge. "Tant de bo els esportistes que estan en organismes de responsabilitat de l'AMA (Agència Mundial Antidopatge) o en el diàleg estructurat de la UE entre governs i moviment esportiu parlessin".

Ha recordat que hi ha una posició molt dura contra el dopatge des del CSD. "Durant aquesta etapa hem dit prou. Volem treballar amb respecte a la dignitat dels esportistes. S'ha de fer força sobre l'arrel del problema, que de vegades és l'entorn, i treballar en la prevenció. Reformarem la llei per adequar-la al Codi Mundial Antidopatge".

Sobre les declaracions del president de la Federació Espanyola d'Atletisme, José María Odriozola, ha dit que "està en el seu dret de seguir" en el càrrec. "Ningú ens podrà negar que és l'edat d'or de l'esport espanyol, però s'han de mirar els problemes de cara".

Per acabar ha convidat esports com el ciclisme a fer una reflexió comuna. "Que s'asseguin els esports que reclamen un esforç exagerat o poc es podrà arreglar".

stats