JOCS OLÍMPICS
Esports 20/09/2012

Madrid no retirarà la candidatura als Jocs del 2020 perquè no és Roma, segons l'alcaldessa Ana Botella

La ciutat té un deute de 6.479 milions d'euros però la seva alcaldessa diu que encara falten 8 anys i que, llavors, l'economia espanyola i madrilenya ja s'haurà anat recuperant

Efe
2 min
Ana Botella, alcaldessa de Madrid, al centre de la imatge / SERGIO BARRENECHEA / EFE

MadridL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha deixat clar aquest dijous que la ciutat no renunciarà a organitzar els Jocs Olímpics del 2020 perquè la seva situació" no té absolutament res a veure, afortunadament", amb la que va fer que Roma retirés la seva candidatura.

En una roda de premsa després de la junta de govern, l'alcaldessa ha avançat així el sentit del vot de la majoria absoluta del PP de l'Ajuntament de Madrid cap a la proposició que UPyD defensarà en el ple municipal del proper dimecres perquè la ciutat es retiri de la carrera olímpica per motius econòmics.

En la proposició al ple de l'Ajuntament, UPyD argumenta que "la ciutat de Madrid es troba davant d'una situació econòmica molt delicada amb un deute de 6.479 milions d'euros" i que "aquesta situació està provocant retallades socials bàsiques que afecten de forma més incisiva les persones més vulnerables".

L'alcaldessa de Madrid, tot i això, ha dit aquest dijous que UPyD no pot fer una comparació d'Espanya i de Madrid amb la situació d'Itàlia i la seva capital, que va portar el president del govern italià, Mario Monti, a negar la seva autorització en forma d'aval perquè Roma presentés la seva candidatura per organitzar els Jocs Olímpics de 2020. Per Botella, les infraestructures de Madrid, que disposa "probablement de les millors infraestructures que té cap ciutat europea" i d'"un dels millors transports públics que existeixen a Europa", "no tenen res a veure" amb els de la capital italiana.

Ana Botella ha insistit dient que els Jocs serien per a la ciutat de Madrid "una il·lusió comuna", serien "els Jocs de tot Espanya", i també la manera que la ciutat se situés "definitivament al món", com va fer Barcelona el 1992. A més, ha subratllat que "són l'any 2020" i "falten 8 anys", i ha comentat que fins llavors, Espanya i Madrid s'hauran anat recuperant i que la inversió que queda per fer "tindria efectes beneficiosos per a l'economia".

stats