MUNDIALS DE XANGAI
Esports 31/07/2011

El xinès Sun Yang bat l'històric record del món de Hackett als 1.500 i guanya l'or

El nedador xinès Sun Yang ha guanyat l'or als 1.500 metres lliures, i ha aconseguit imposar, de passada, un dels dos rècords del món dels Mundials de Xangai

Toni Padilla
1 min
Sun Yang agafa aire en una braçada de la final dels 1500 m lliures.

BarcelonaSun Yang, de 19 anys, ha aconseguit batre el rècord del món, que feia més anys que durava, el de l'australià Grant Hackett. Hackett l'havia aconseguit ara fa 10 anys, el 2001 als Mundials del Japó (14 minuts 34.56 segons).

Però Yang ja s'havia quedat a un sol segon la temporada passada, i hi havia gran expectació a Xangai per veure l'heroi local superar aquesta marca, com havia pronosticat abans de la final el mateix Hackett. Sun Yang entrena amb Dennis Cotterell, que va ser el tècnic de Hackett en el seu moment.

La medalla de plata l'ha guanyat el canadenc Ryan Cochrane, i el bronze l'ha aconseguit l'hongarès Georg Kiss. Cap d'aquests nedadors, però, ha aconseguit seguir el ritme progressiu del xinès, que ha trencat la cursa de resistència reina a una piscina després dels primers 400 metres, i ha imposat un ritme infernal en els darrers 10, quan ha aconseguit batre el rècord del món amb una marca de 14 minuts, 34 segons i 14 centèsimes.

L'altre rècord del món dels Mundials l'ha aconseguit el gran protagonista, Ryan Lochte, als 200 estils.

stats