Natació
Esports 30/01/2013

Andrea Fuentes nega que es retiri per una lesió: "L'esport ha d'unir, i ara mateix veig dos bàndols"

La quatre vegades medallista olímpica en natació sincronitzada ha anunciat oficialment que plega i ha assegurat que és per una qüestió de motivació

M. Molina
1 min
Andrea Fuentes confirma la seva retirada / CRISTINA CALDERER

Sant Cugat del VallèsAndrea Fuentes ha anunciat oficialment la retirada de la competició. La catalana, quatre vegades medallista olímpica en natació sincronitzada, ha comparegut davant els mitjans de comunicació al CAR de Sant Cugat.

En un discurs escrit, l'esportista no ha volgut aprofundir en motius concrets, però ha deixat entreveure que era per discrepàncies amb la gestió de l'equip. "L'esport ha d'unir, aquesta és una de les seves raons. Ara m'ho miro fredament i no veig això. Veig dos bàndols, i m'entristeix veure aquests rancors. La pregunta no és per què ho he deixat, sinó per què estava desmotivada". Tanmateix, ha dit que no volia quedar-se amb això: "No vull quedar-me amb la polèmica dels últims dies, no resumeix el que he viscut a l'esport".

Visiblement emocionada, Fuentes ha explicat que "sempre vaig dir que seguiria a l'alta competició fins que no pogués més, i així ha estat durant 20 anys. No vull seguir pels diners, per glòria ni per por d'allò desconegut", ha explicat, i ha assegurat que no ho deixa per cap lesió. "No és perquè em faci mal l'espatlla ni perquè el cos estigui cansat. He treballat amb molt bons metges. Mai no ho deixaria per dolor físic, perquè seria sentir-me com una perdedora. El dolor mai no m'ha frenat i sempre he posat l'equip per davant de la salut".

Fuentes ha reconegut que la decisió "no s'ha pres de la nit al dia", però que amb la polèmica del setembre −destitució d'Anna Tarrés com a seleccionadora− va plantejar-se deixar l'equip. Això sí, ha estat "una decisió molt difícil, i encara més tenint en compte el Mundial a casa", però "ha arribat el moment d'acceptar-ho, de ser fidel als meus valors i a les meves companyes".

stats