WATERPOLO
Esports 30/05/2015

L'Atlètic Barceloneta tomba el Jug croat i aconsegueix el bronze europeu

El conjunt mariner supera el Jug Dubrovnik (12-14) i puja al podi de la competició europea per tercer any consecutiu

L'Atlètic Barceloneta s'ha penjat la medalla de bronze / CNAB

BarcelonaEl CN Atlètic Barceloneta s'ha acomiadat aquest dissabte de la Lliga Europea de waterpolo amb una victòria davant el Jug Dubrovnik (12-14) i ha aconseguit penjar-se la medalla de bronze de la 'final six' que es disputa a les piscines Bernat Picornell de Barcelona. El campió ha sigut el seu botxí a semifinals, el Pro Recco italià, que s'ha desfet 8-7 del VK Primorje croat.

La concentració defensiva i l'eficàcia ofensiva de Felipe Perrone (a qui han triat com a MVP de la 'final six'), Nemanja Ubovic i Gonzalo Echenique, autors de 10 dels 14 gols del seu equip, permet els mariners pujar al podi de la màxima competició europea, que ja van aixecar en la passada edició, per tercer any consecutiu.

Sense la pressió d'una final, els dos equips han plantejat un partit més obert en atac, però no per això menys intens, amb els locals obrint el marcador i tenint els primers avantatges gràcies a les intervencions de López Pinedo, a la porteria, i als gols d'Espanyol, de penal, i d'Ubovic en una transició ràpida (1-2). No han trigat a reaccionar els croats, que han aprofitat una superioritat i dos penals per aconseguir un parcial de 3-0 i comandar el partit amb un marge de dos gols, un avantatge que han mantingut per afrontar el segon quart (5-3).

Echenique, en superioritat, i Perrone, empataven el partit en els primers minuts del segon període. De fet, el brasiler –autor de quatre gols– i l'argentí –que n'ha fet tres– han estat la referència en atac dels mariners abans del descans, amb dos gols més que, al costat d'un altre en superioritat i en l'últim segon d'Albert Español, contrarestaven les fuetades de Boskovic, Obradovic i Constantin (8-8).

Després de la represa, els porters han aparegut per frenar els canoners. Només l'esquerra d'Echenique, amb un xut llunyà, i la dreta de Ivankovic, en superioritat, han estat capaços d'afusellar en els primers minuts del tercer quart la porteria defensada per Marko Bijac i Daniel López Pinedo. Un empenta abans dels vuit últims minuts ha permès els locals completar un parcial de 0-2 i gaudir d'un avantatge còmode (9-11) de la mà d'Ubovic, des de la boia, i López Escribano amb un jugador més. Fran Fernández ha ampliat l'avantatge (9-12) a set minuts del final, si bé poc li duraria al seu equip la renda de tres gols, ja que l'equip de Dubrovnik aprofitaria dues superioritats per posar-se a només un gol dels mariners a falta de 4 minuts (11-12).

Amb els mariners exhausts després del desgast dels dos últims partits, ha emergit, de nou, Perrone per posar aigua pel mig, si bé el Jug s'aferrava a Obradovic –autor de quatre gols– per mantenir-se viu. Ubovic, al costat de Perrone i Echenique el millor en atac dels mariners, sentenciava (12-14) a un minut del final el partit. El Barceloneta, que divendres es va quedar a les portes de la final després d'una discutida actuació arbitral, no ha repetit l'èxit de l'any passat però ha demostrat que segueix entre els millors d'Europa, tot i que el seu pressupost està lluny al dels equip italians i balcànics.