Esports 05/06/2012

Nacionalistes irlandesos provoquen un canvi de recorregut de la torxa olímpica a Derry

Aldarulls entre la policia i manifestants prorepublicans irlandesos obliguen els organitzadors a variar l'itinerari de la torxa per evitar incidents

Jordi Mestre
1 min
La torxa olímpica, escortada a Derry

BarcelonaEls organitzadors dels Jocs Olímpics de Londres 2012 s'han vist obligats a canviar la ruta de la torxa olímpica al seu pas per Derry, la segona ciutat més important d'Irlanda del Nord. L'aparició d'un grup de manifestants prorepublicans, que pretenien bloquejar el pas de la comitiva davant l'ajuntament de la ciutat, ha forçat el seguici a desviar-se del seu trajecte original. Finalment, la torxa ha arribat sense més contratemps al seu destí inicial, el Pont de la Pau, símbol de la unió entre els barris de la ciutat. És el segon cop que la torxa sofreix un revés des que va arribar a sòl britànic el passat 18 de maig, ja que es va apagar el tercer dia de recorregut.

Els membres del partit nacionalista irlandès, el Sinn Féin, s'han desmarcat ràpidament de la protesta. Raymond McCartney, representant de la formació nacionalista a l'assemblea legislativa d'Irlanda del Nord, ha declarat sobre els fets que els protestants "no representaven en cap cas" la gent de Derry. Derry és la principal ciutat d'Irlanda del Nord on els catòlics són majoria.

stats