Pirena Advance
Esports 13/02/2011

Tom Andres retalla distàncies a la Pirena Advance

Jana Porubska, líder a la categoria d'skijoring, ha patit una caiguda i s'ha lesionat l'espatlla però podrà continuar en carrera. Ha perdut l'etapa i se n'ha beneficiat la suïssa Pia Rutishauser

Redacció
2 min
Tercera etapa de Pirena

BarcelonaBoira sobre el magnífic paratge del Pic de l’Orri ha rebut la novena etapa de la Pirena Advance 2011. Una jornada matinal amb gran presència de públic que ha deixat les classificacions més atapeïdes que mai. Superat l'equador de la carrera tot està per decidir, tant en la categoria de trineus com en la de trineus tirats per gossos nòrdics. L'exigent traçat d'aquestes etapes a GranPallars-Port Ainé ha beneficiat al vigent campió, Tom Andres (Gaes/Josera), que ha retallat distàncies a la general al seu compatriota Ullrich Kuhn (Advance).

A pesar que l'etapa transcorria en un traçat marcat per ascensos i descensos de vertigen, els múixers han volat i han completat els poc més de 8km de recorregut en un temps d'infart. Andres ha trigat menys de 18 minuts, mentre que Kuhn i el també alemany Karl Habermann (Advance) han aturat el crono en poc més de 19 minuts. El millor espanyol ha sigut, de nou, el navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua) que ha entrat cinquè, mentre que els catalans Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre) i Carles Franch (www.canfranch.es) han acabat setè i vuitè respectivament.

Destacable també l'actuació de l'equip especial format per Jorge Ruiz i Agustín González (MRW Mascotes). Un team format per un múixer amb discapacitat, González, que rep l'ajuda de tot un expert en aquest esport, Ruiz, i que han completat el recorregut en 31 minuts. Agustín González es mostrava “molt satisfet de com ha anat". "Hem millorat els temps de la nocturna d'ahir i la veritat és que ha anat molt bé. Per a nosaltres són etapes complicades, com la d’El Tarter, ja que hem d'afrontar pronunciades pendents amb el pes extra que suposa que jo vagi assegut al trineu. En Jorge i els nostres gossos fan un gran treball i jo ajudo al màxim sempre”. En la general de trineus, Kuhn conserva el peto blau de líder, però ja solament disposa de 27 segons de marge sobre Andres. Tercer és Ozcoidi.

Entre els participants amb gossos nòrdics marca la pauta després d'aquestes dues etapes a Port Ainé la suïssa Sibylle Marthy que ha aprofitat al màxim la seva experiència com a corredora de maratons de muntanya. Això li ha permès ajudar molt als seus gossos i aconseguir un lleuger avantatge sobre el seu gran rival a la categoria, Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net). Després d'aquesta novena etapa, Marthy disposa en la provisional de dos minuts de renda sobre Lázaro Martínez.

I entre els participants d’skijoring, sorpresa per la victòria de la suïssa Pia Rutishauser que s'ha beneficiat de la caiguda de la líder, la txeca Jana Porubska (Gaes) en el descens. Porubska s'ha lesionat l'espatlla i haurà d'afrontar les pròximes etapes sota les expertes cures de l'equip mèdic de Pirena, dirigit pel doctor Pere Lanau. Ha completat el podi l'alemanya Karin Gruber-Pestel (Happy Dog). En la general, Porubska manté un còmode avantatge de gairebé 9 minuts sobre Rutishauser.

stats