Natació Sincronitzada
Esports 25/09/2012

El president de la Federació Espanyola de Natació: "No val tot per aconseguir una medalla"

Fernando Carpena ha intentat fugir de la polèmica amb Anna Tarrés i la carta de les 15 exnedadores, però ha dit: "Un vol dormir amb la consciència traquil·la"

Albert Solé
2 min
D'esquerra a dreta, Ana Montero, Esther Jaumà, Fernando Carpena, Anna Vives i Gemma Mengual, durant la presentació de l'equip tècnic de sincronitzada

Sant Cugat del VallèsFernando Carpena, president de la Federació Espanyola de Natació, ha explicat per què va decidir no renovar el contracte a Anna Tarrés com a seleccionadora d'Espanya: "La decisió se suporta en el fet que volem seguir creixent, volem avançar, construir sobre la gran feina que ja s'ha fet. Gràcies a tots, a tots, els que han fet gran aquest esport. I com creixerem? Corregint el que no va bé i afegint nous elements".

"Volem guanyar l'or, i volem expandir i integrar. Volem aprofitar la repercussió que té la sincro de manera positiva, per créixer més", ha dit. Però quan els periodistes hi han insistit, ha comentat: "Els valors esportius estan per sobre de tot, per aconseguir una medalla no val tot. Un sempre vol dormir amb la consciència tranquil·la".

Preguntat sobre per què ha tardat tant a donar explicacions públiques, Fernando Carpena ha comentat: "Nosaltres no havíem muntat el circ perifèric, i vam tancar un contracte igual que el vam firmar en el seu moment. Hi ha coses que s'han de resoldre entre les persones afectades".

Respecte a la carta de les 15 exnedadores, no n'ha volgut fer cap comentari d'entrada: "Vinc a presentar l'equip que regirà els destins de la sincro fins a Rio 2016. Però no podem quedar al marge de les coses que han passat, i això no és objecte d'aquesta presentació. Serem molt respectuosos amb l'àmbit privat de les persones. La federació no està al marge d'aquesta situació, i internament, i escoltant les persones, ja veurem si hi fem alguna cosa o no, però serà una qüestió interna. La privacitat ens impedeix parlar, les coses es resolen a casa", i ha afegit: "No vull entrar en si és cert o no tot el que diu la carta, i tot va passar abans del meu mandat. I he de ser prudent perquè no sé si això acabarà als jutjats".

Preguntat sobre el fet que el 2009 ja va haver-hi dues cartes que denunciaven coses semblants sobre Tarrés a les de la carta de les 15 exnedadores, Carpena ha respost: "El 2009 va haver-hi dues cartes i ja vam prendre una decisió llavors, però no la diré. Qui vulgui fer-ho públic és lliure, però jo no".

Anna Tarrés encara té contracte en vigor fins al 31 de desembre. Carpena ha comentat: "Ella és empleada de la casa i té contracte en vigor fins al desembre, i farà feina corresponent al seu contracte. Li hem dit que el 31 de desembre acaba el seu contracte, i nosaltres complirem amb això".

stats