Natació sincronitzada
Esports 15/06/2011

La natació sincronitzada se cita a Barcelona abans del Mundial de Xangai

Les millors esportistes de la natació sincronitzada tenen una cita a partir de divendres i fins a diumenge que ve a Barcelona, on se celebrarà el IV Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

Efe
2 min

BarcelonaLes millors esportistes de la natació sincronitzada tenen una cita a partir de divendres i fins a diumenge que ve a Barcelona, on se celebrarà el IV Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, que es disputa un mes abans del Mundial de Natació de Xangai.

Aquest trofeu, que reuneix 19 països serà el gran aperitiu del Mundial de Xangai, i on les seleccions nacionals podran posar a prova les seves coreografies per a la cita mundialista.

Les piscines Picornell seran l'escenari d'aquesta competició, que també serà el Campionat d'Espanya Absolut d'Estiu, en què participaran 11 clubs.

El trofeu ha estat presentat avui a la capital catalana, i la seleccionadora espanyola, Anna Tarrés ha animat el públic a assistir a un esdeveniment que és una "referència" per les seves instal·lacions, pel clima i per la seva situació al calendari internacional.

"Avui estem aquí celebrant el gran motor de la 'sincro', que són les nostres nedadores, Andrea Fuentes i Ona Carbonell, el gran emblema de la 'sincro' espanyola. Fa 4 mesos em van dir que volien lluitar per una medalla d'or", ha explicat Tarrés sobre el duo que prendrà part representant Espanya.

Les dues nedadores s'enfronten ara a un cicle de tres anys clau per al seu futur, ja que disputaran el Mundial de Xangai el mes que ve, els Jocs Olímpics de Londres el 2012, i el Mundial de natació a Barcelona el 2013.

Carbonell i Fuentes presentaran la seva nova peça, el tango, la coreografia amb la qual assistiran al Mundial a la Xina amb l'objectiu d'aconseguir el lloc més alt al medaller, amb el permís de les nedadores russes, que de moment semblen inabastables.

Tarrés ha explicat que per a aquesta rutina les nedadores han fet classes de tango, flamenc i de pilates, però que encara han d'intentar transmetre millor "l'emoció" que implica el ball argentí.

També la seleccionadora ha apuntat que a Barcelona es veuran totes les coreografies excepte la rutina lliure d'equip, que encara té marge de millora.

A l'acte han assistit el president de la Reial Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, i el Delegat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, en un dels seus últims actes en el càrrec.

stats