Esports 17/03/2012

Anglaterra espatlla la festa de Sant Patrici als irlandesos (30-9)

El XV de la Rosa passa per sobre del XV del Trèvol en una gran segona part. Els irlandesos no han pogut conquerir Twickenham el dia de la seva festa nacional

Ferran Vital
2 min

BarcelonaIrlanda visitava el camp de l'etern rival anglès, el mític estadi de Twickenham, el dia nacional de l'illa maragda, el dia de Sant Patrici, patró d'Irlanda. Amb aquestes credencials, el partit havia de ser necessàriament un gran espectacle esportiu, independentment que tots dos equips no s'hi jugaven res després de la victòria de Gal·les en aquesta edició del Sis Nacions, amb un 'grand slam' inclòs.

El primer temps ha sigut un intercanvi de cops de càstig entre els dos grans xutadors de les dues potències, Owen Farrell pel XV de la Rosa i Jonathan Sexton pel XV del Trèvol. L'anglès ha passat tres xuts de càstig entre els pals, per dos de l'irlandès, amb la qual cosa s'arribava al descans amb un ajustat 9 a 6 a favor dels anglesos, per bé que cap dels dos equips era capaç d'imposar el seu model i estil de joc sobre la gespa.

El segon acte ha sigut un festival ofensiu del XV de la Rosa davant una Irlanda que ha acabat perdent els papers. Els irlandesos han sigut incapaços de sortir de la seva zona de 22 en tot el segon temps i han encaixat un dur correctiu davant una selecció anglesa que ha mostrat tot el seu potencial. Cal fer especial esment del paquet de davanters anglès, sensiblement més ben preparat que la majoria dels seus rivals europeus, i que durant els segons quaranta minuts ha destrossat la davantera rival en cada servei de toc, agrupació espontània o melé que sorgia sobre la gespa de Twickenham.

Amb aquesta gran victòria, el conjunt de Stuart Lancaster mostra les seves credencials de cara al futur, amb una generació de joves jugadors (capitanejats per Farrell o Manu Tuilagi) que de ben segur regalaran vespres de glòria als aficionats anglesos. D'altra banda, Irlanda tanca un torneig per oblidar, on ha mostrat debilitat defensiva i esgotament del plantejament tàctic del tècnic Declan Kidney, alhora que no acaba de trobar un recanvi generacional adequat als veterans com O'Driscoll o Ronan O'Gara. El futur immediat del XV del Trèvol no es presenta gaire prometedor. El dia de Sant Patrici més amarg dels darrers anys.

stats