INTERNACIONAL
Esports 08/11/2011

L'Argentina jugarà el trofeu "Tres nacions" de rugbi, que s'anomenarà ara "Rugby championship"

Els organitzadors del pretigiós torneig de les Tres Nacions, que es juga des de el 1996 amb Austràlia, Nova Zelanda i Sud-àfrica, han admès incorporar els "Pumas" a la competició.

Toni Padilla
2 min
L'Argentina derrota Geòrgia i segella el pas als quarts de final (25-7)

BarcelonaEl nou "Quatre Nacions", successor del "Tres Nacions", inclou a l'Argentina al costat de les grans potències de l'hemisferi sud: Sud-àfrica, Austràlia i Nova Zelanda. La primera edició arrencarà el proper mes d'agost del 2012. El Rugby Championship (nou nom del torneig) serà "una competició anual amb el millors dels millors del rugbi mundial, les nacions que han guanyat sis dels set mundials de rugbi", ha explicat Greg Peters, president del consorci que reuneix a les federacions d'Austràlia, Sud-àfrica i Nova Zelanda.

El nou torneig, successor del Tres Nacions creat el 1996, tindrà un total de 12 partits en els quatre països de les seleccions participants i començarà el 18 d'agost de 2012. El partit inaugural, entre Austràlia i Nova Zelanda, es disputarà a Sydney. El "Tres nacions" va crear-se el 1996 inspirat en el torneig de les "Sis nacions" d'Europa i es juga cada any. Els "All blacks" de Nova Zelanda han guanyat 10 de les 16 edicions. Austràlia i Sud-àfrica han guanyat tres cops aquesta competició.

Els Pumas, que van arribar a ser tercers al Mundial del 2007 i van caure als quarts de final del darrer mundial de Nova Zelanda en ser eliminats pels amfitrions, feia anys que volien jugar aquest torneig per poder millorar el seu nivell, que no ha deixat de progressar tot i tenir un rugbi en bona part amateur.

El president de la Unió Argentina de Rugbi (UAR), Luis Castillo, va definir la incorporació del seu país com un moment històric per al rugbi d'Argentina. "La Unió Argentina de Rugbi i el rugbi argentí estan orgullosos de ser part d'aquest gran torneig. Treballarem per mantenir l'alt nivell en el nostre rugbi, amb la finalitat última de seguir generant recursos per al desenvolupament del rugbi en els clubs", va explicar.

El calendari del torneig, on Austràlia defensarà el títol guanyat en la darrera edició del "Tres nacions", serà aquest:

18 agost 2012:

Austràlia-Nova Zelanda. ANZ Stadium, Sydney

Sud-àfrica-Argentina

25 agost 2012:

Nova Zelanda-Austràlia. Eden Park, Auckland

Argentina.Sud-àfrica. Buenos Aires

8 setembre 2012:

Austràlia-Sud-àfrica. Paterson, Perth

Nova Zelanda-Argentina. Westpac Stadium de Wellington

15 setembre 2012:

Austràlia-Argentina. Gold Coast

Nova Zelanda-Sud-àfrica. Forsyth Barr Stadium de Dunedin

29 setembre 2012:

Sud-àfrica-Austràlia

Argentina-Nova Zelanda. Buenos Aires

6 octubre 2012:

Sud-àfrica-Nova Zelanda

Argentina-Austràlia. Buenos Aires

stats